U subotu Choco & Wine Fest u Brtonigli

Igor Lukin, Senad Hodžić, Antonela Frank Medica, Teo Fernetich i Dragica Lukin (V. HABEREITER)
Igor Lukin, Senad Hodžić, Antonela Frank Medica, Teo Fernetich i Dragica Lukin (V. HABEREITER)

Čokolada sa slankastim i pikantnim notama, lješnjacima, suhim šljivama i smokvama - samo su neke od delicija koje će se naći na drugom izdanju manifestacije Choco & Wine Fest, koja će se u subotu od 12 do 19 sati održati u Brtonigli, u zgradi budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva.

Nakon lanjske uspješne premijere organizatori, Općina Brtonigla i njena Turistička zajednica, tamošnja Razvojna agencija i Agencija lokalne demokracije, uz partnere Vilu Soši, Food & Wine Primizia by San Rocco, Konobu entoteku Zenon, Gospodarsku školu iz Buja i Podravku, ove godine za sve posjetitelje pripremaju bogati program na kojem će predstaviti 20 izlagača, mahom iz Istre, ali i Slovenije, te četiri vinara - Ravalico, Cattunar, Cocolo i Zalar. 

- Održat će se prezentacije, degustacije i prodaja čokoladnih delicija, vina i raznih čokoladnih proizvoda. Ovaj put naglasak je na polusuhim i slatkim vinima koja se sljubljuju uz čokolade, a osim toga bit će tu i čoko-likera, čoko-meda i čokoladnih fontana, najavila je Antonela Frank Medica, direktorica TZ-a Brtonigla.

Sva događanja su besplatna, od 15 do 17 sati održat će se Choco Party, dječja radionica izrade figurica od čokolade, a jedan od gostiju bit će i talijanski umjetnik Stefano Comelli, koji će kao i lani izrađivati skulpturu od čokolade.

U programu sudjeluju i Food & Wine Primiza i konoba Zenon, koji će toga dana nuditi prigodne menije.

- Za trajanja festivala nudit ćemo dva menija koja povezuju proizvode tipične za Brtoniglu i čokoladu. Tako smo čokoladu povezali sa sirom, medom, maslinovim uljem i kruhom s četiri zemlje, rekao je Teo Fernetich iz Primizije.

Dragica i Igor Lukin iz slastičarnice Vila Soši, inicijatora i glavnog partnera ove manifestacije, najavili su da će ove godine čokoladu pokušati sljubiti sa slankastim okusima, ali i suhim motovunskim šljivama, domaćim orasima i lješnjacima i suhim smokvama, a bit će tu i prezentacija torte Istriane i fondua od čokolade i sira.

Choco show imat će i chef Robert Perić iz LF Cateringa, koji će predstaviti pet autorskih čokolada, a svoj rad prezentirat će i učenici Gospodarske škole iz Buja.

Svi oni koji žele potrošiti kalorije koje su "natukli" ovim slasticama mogu to učiniti u četvrtom Brtonigla Adventure Trekku koji će se održati istog dana, u organizaciji sportskog društva Trickeri iz Pazina i prva je utrka Alpe Adria trekking kupa za ovu godinu.

Senad Hodžić iz Trickera rekao je da organiziraju tri utrke, a najzahtjevnija je ona koja starta u 9 sati u Kopru i duga je 50 kilometara. Sljedeća je u 10.30 u Momjanu (25 kilometara), a treća, od 12 kilometra, starta u Brtonigli. Dosad je prijavljeno 250 sudionika iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a prijave se primaju na www.trickeri.org. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter