U subotu Bumbarska fešta, u ponedjeljak Dan grada

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Bumbarska fešta u Vodnjanu, 48, po redu, počinje u subotu u 9 sati turnirom u boćanju na Sportskom centru i pljočkarskim turnirom na vodnjanskom sajmu. Od 9.30 do 11.30 sati održavat će se program "Dječji kutak" na kojem nastupa Magic Albin u gradskom parku, u 17 sati počinje revijalna nogometna utakmica na Sportskom centru, u 18 sati u Ulici Forno Grande odvija se sajam kreativnosti, a u isto vrijeme i večer vodnjanske tradicije u starom gradu pod nazivom "Upoznaj Bumbare? otkrij pravo blago".

U 18.30 nastupaju pulske mažoretkinje, u 19 sati počinje Trka na tovarima sa startom i ciljem na Narodnom trgu, a u 20 sati parada alegorijskih kola od sajma, preko Trgovačke i Narodnog trga do Trga slobode. Na Narodnom trgu od 21 sat nastupa Maja Šuput i grupa Trend, na Župnom trgu Duo Nevera, a kod gradske tržnice Trio Val. U gradskom parku muziku će puštati DJ. U 23 sata nit će dodijeljene nagrade. U nedjelju se u Galeriji El Magazein u 21 sat otvara izložba "8 bit" Salva Ligamae.

U ponedjeljak Grad Vodnjan slavi svoj dan - u 10.30 počinje misa u galižanskoj crkvi Sv. Roka, u 12 sati počinje svečana sjednica Gradskog vijeća Vodnjana u obnovljenoj zgradi Zajednice Talijana "Armando Capolicchio" u Galižani. U 19 sati u vodnjanskoj Ulici Pian bit će otkrivena spomen ploča Antoniju Smareglii, a u 20 sati u palači Portarol Nuša Hauser držat će predavanje pod nazivom "Antonio Smareglia: ostavština i naslijeđe".

Koncert "Smareglia i njegovo vrijeme" počinje u 21 sat u Galeriji El Magazein. Od subote do nedjelje, u razdoblju od 18 do 21 sat, bit će otvorene vodnjanske crkve sv. Roka, sv. Katarine, sv. Jakova. Gospe Karmelske, sv. Martina i sv. križa. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter