U subotu boksacka revija "Mate Parlov 2011"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove ce se subote u Pattinaggiu, s pocetkom u 16.30 sati, održati drugo izdanje Memorijalne boksacke revije "Mate Parlov 2011".

Manifestacija kojom se želi sacuvati uspomena na najboljeg hrvatskog boksaca svih vremena trebala se, po prvotnom planu, održati u srpnju ove godine, potom je prebacena za rujan kad je u Puli održan "krnji" memorijal na kojem se kuglalo i igrao mali nogomet, no izostalo je ono najvažnije - plemenita vještina. U meduvremenu je okoncana diktatura u vrhu Hrvatskog boksackog saveza i stvoreni su svi uvjeti da se Pula i ove godine oduži svom najpoznatijem sportašu.

- Možemo reci da se boks napokon vratio u Pulu - otvorio je konferenciju za novinare Miroslav Hlušicka, tajnik BK-a Pula, organizatora memorijala.

- Nakon što su nam propale varijante A i B, uspjeli smo u djelo provesti varijantu C te cemo ove subote napokon održati jednodnevnu boksacku reviju na kojoj ce nastupiti samo hrvatski predstavnici. Ocekujemo dolazak boksaca iz 20-ak domacih klubova, toliko ce biti i borbi u uzrastima od mladih kadeta do seniora, a imat cemo i jednu žensku borbu. Cjelokupna boksacka fešta trebala bi trajati oko pet i pol sati, a ulazak u dvoranu bit ce besplatan. Svaki sudionik dobit ce medalju kao uspomenu za sudjelovanje, a posebno ce biti nagradeni najbolji natjecatelj, najbolji tehnicar, najborbeniji par, najbolji junior i kadet te najbolji boksac u Matinoj poluteškoj kategoriji.

Premda ce izostati najbolji domaci predstavnici Marko Calic, Sanjin Pol Vrgoc i Boris Miškovic, koji nastupaju u Svjetskoj boksackoj ligi, BK Pula ce ipak imati sedmoricu svojih predstavnika - mladeg kadeta Adriana Ambrožica (do 50 kg), kadeta Marka Opšivaca (do 75 kg), juniore Ammara Obica (do 64 kg) i Lorenca Orlica (do 69 kg) te seniore Mirsada Ahmetija (do 56 kg), Manuela Smoljana (do 75 kg) i Paola Benussija (do 91 kg).

Njima treba pridodati i Mirzeta Bajrektarevica koji ce se u šlageru veceri, jedinoj profesionalnoj borbi koja je predvidena da bi trebala trajati šest rundi od po tri minute, suprotstaviti Nikoli Maticu. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter