U subotu besplatan koncert Renza Arborea

Renzo Arbore
Renzo Arbore

Predsjednik Talijanske unije Furio Radin, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Maurizio Tremul, predsjednik Narodnog sveučilišta iz Trsta Fabrizio Somma i Rosanna Berne, članica Izvršnog odbora Talijanske unije odgovorna za koordinaciju Zajednica Talijana održali su jučer u pulskoj Zajednici Talijana konferenciju za novinare gdje su predstavili program Dana Talijanske nacionalne zajednice koji će se održati 5. i 6. rujna u Puli i Balama.

Vrhunac te manifestacije bit će besplatan koncert Renza Arborea u subotu, 5. rujna u pulskoj Areni s početkom u 21 sat.

- Koncert je besplatan, nema ulaznica niti ičeg drugog, svi su dobrodošli. Da ne bi bilo neugodnosti u smislu velikih gužvi u zadnji čas, vrata Arene bit će otvorena već od 19 sati, stoga savjetujemo sve da dođu na vrijeme, kako bi si osigurali dobro mjesto i izbjegli gužve. Usput, bit će to prilika da vide i stare znance koje nisu vidjeli godinama, kazao je Radin.

Koncert financiraju Republika Italija, Talijanska unija i tršćansko Narodno sveučilište, a takvi veliki koncerti i događanja održavat će se, kako se planira, barem svake dvije godine.

Fabrizio Somma naglasio je da je Arbore jedan od najpoznatijih talijanskih umjetnika, koji je ispraćen ovacijama gdjegod nastupa, te istaknuo je da će Arena sigurno biti krcata.

- Arbore je iznimno kreativan umjetnik, napomenuo je Somma, a Maurizio Tremul i Radin osvrnuli su se i na ostale programe koji će se održavati tim povodom.

U subotu, 5. rujna u Zajednici Talijana Bale održat će se okrugli stol o mogućnostima i izazovima u doba krize, a sudjelovat će gosti iz Italije te istarski poduzetnici, među kojima i Roberto i Slivio Kutić koji će predstaviti rad Infobipa.

U nedjelju, 6. rujna u pulskoj Zajednici Talijana bit će okrugli stol posvećen mladima i kreativnosti, gdje će, između ostalih, sudjelovati i Renzo Arbore koji će govoriti o svome stvaralaštvu i kreativnim dosezima. Sudjelovat će, među ostalima i Elvio Baccarini, Andrea Debeljuh, Maurizio Tremul, Fabrizio Somma, Barbara Franchin, Luigi Molo, Luca Sivelli, Leonora Surian i Giuseppe Nicodemo. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter