U subotu 5. Rock 'n' Roč festival

Brkovi
Brkovi

Rock 'n' Roč festival u svom petom izdanju održat će se ove subote u Domu kulture u Roču s početkom u 21.30 sati. Festival rođen iz ljubavi prema rock 'n' rollu, svake godine iznenadi kvalitetnim nastupima afirmiranih i neafirmiranih bendova, tako će i ove godine oduševiti sve ljubitelje raznih rock žanrova i pod žanrova.

U jubilarnom izdanju nastupaju Brkovi zagrebački punkrock-turbofolk sastav koji postoji od 2004. godine. Svoju glazbu naziva "turbopunkfolkwellness i spa". Suštinski je riječ o punk-rocku uz hard rock, heavy metal i reggae utjecaje. Folk element u njihovoj glazbi se očituje u načinu pjevanja i gitarskim melodijama (često u tercama) koje zvuče kao hommage pastirskom rocku.

Gatuzo je dinamičan zagrebački rock bend, a svira od početka 2004. godine. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja naziva eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Jonathan je bend iz Rijeke čiji je album prvijenac "Bliss" odmah pobrao niz dobrih kritika, a najavni singl "Maggie" na prvu je osvojio publiku željnu novog rock zvuka.

Zbogom Brus Li je punk rock, post punk muzička grupa koja je nastala 1992. godine u Novom Sadu. Kombinira pank rock muziku sa vojvođanskom etno muzikom, formirajući jedinstveni muzički stil, kojeg članovi benda dobivaju tako što sviraju klasične rok instrumente - gitara i bubanj, zajedno sa tradicionalnim vojvođanskim duetom - beges (tradicionalni vojvođanski kontrabas) i tambura.

Organizatori, ročki entuzijasti uz podršku Mjesnog odbora Roč pozivaju sve ljubitelje dobre muzike i zabave na - kako kažu- definitivno najjači rock festival ove godine u Istri, bar što se kvalitete bendova tiče. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter