U subotu 5. Robotrka na prstenac

Na natjecanju se očekuje 20 ekipa s mentorima (N. LAZAREVIĆ)
Na natjecanju se očekuje 20 ekipa s mentorima (N. LAZAREVIĆ)

Društvo za robotiku Istra (DRI) ove godine organizira već 5. Robotrku na prstenac koja će se održati u subotu 29. travnja u 10 sati u Industrijsko-obrtničkoj školi pri kojoj je i Centar za praktičnu robotiku koji je svečano otvoren 26. travnja 2016. godine.

Robotrka na prstenac je spoj tradicije i novih tehnologija i omogućava najmlađima da se na zanimljiv i interesantan način kroz igru i zabavu, upoznaju s robotikom i novim tehnologijama. Na godišnjoj Skupštini DRI donijeta je odluka da ove godine uputi poziv za sudjelovanje i školama iz Istre u Sloveniji. Natjecanje je inače namijenjeno učenicima osnovnih škola Istre i Kvarnera. Natječu se ekipe koje imaju po tri člana. Svaki član ekipe vozi tri vožnje, ručno, poluautomatski i ručno iz perspektive viteza.

U okviru 5. Robotrke na prstenac planirana su tri natjecanja i to 29. travnja u Puli, 27. svibnja u Čavlima, a završno natjecanje je 19. kolovoza u Barbanu. Ekipe mogu sudjelovati na jednom ili na svim natjecanjima. Na natjecanju u Puli očekuje se oko 20 ekipa iz Pule, Medulina, Pazina, Poreča, Kanfanara, Krka, Vrbnika, Raba, Vrsara,... s mentorima. Otvaranje natjecanja i predstavljanje ekipa zakazano je za 10 sati, a početak natjecanja za 10.30, a završetak u 15 sati.

Mentorima i natjecateljima domaćini će pokazati i opremu kojom raspolaže Centar za praktičnu robotiku Pula: 3D printere, CNC stroj, dronove, razne arene za natjecanja u robotici, robotsku ruku, robote pse i ostalo. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter