U subotu 23. kolovoza još jedna Pulska noć

S prijašnjih izdanja Pulske noći (D. ŠTIFANIĆ)
S prijašnjih izdanja Pulske noći (D. ŠTIFANIĆ)

Danas su u prostorima Komunalne palače organizatori i pokrovitelji tradicionalne Pulske noći, na konferenciji za novinare, predstavili bogat program obilježavanja ove neizostavne ljetne manifestacije koja će se održati na ulicama i trgovima Pule u subotu 23. kolovoza. Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin izrazio je zadovoljstvo tom manifestacijom i rekao kako devet godina uspješnog održavanja dokazuje da je manifestacija postala dio kulture Grada, ali i da ona više ne pripada isključivo građanima Pule već i sve brojnijim turistima koji rado posjećuju Pulsku noć.

Da je Pula na dobrome putu da postane turistička velesila potvrdio je i direktor Regionalnog centra Istre Zagrebačke banke Valter Šarić koji je dodao i da ovakve manifestacije na visokoj razini organizacije Puli služe na ponos.

Vlado Orlić iz agencije Avenue i suorganizator Budimir Žižović izložili su program Pulske noći, naglasivši da je događaj zamišljen na način da svatko nađe nešto "po svom guštu". Stoga će diljem grada biti postavljeno sedam tematskih punktova na kojima će kontinuirano trajati glazbeni program različitih žanrova od 21 pa sve do 2 sata u noći. Orlić je kao primjere naveo jazz koncert koji će se odvijati u Kandlerovoj ulici, ali i disco tematiku na Danteovom trgu, zamišljenom kao središnjem mjestu okupljanja mlađe generacije.

Osim dobre glazbe, kako su naglasili, na Giardinima će biti organizirana već tradicionalna velika gradelada od čak 10.000 srdela koje će se uz porciju kruha i čašu vina moći degustirati po pristupačnoj cijeni od 15 kuna. Također, svim ugostiteljima i trgovcima u centru Pule bit će omogućeno dulje radno vrijeme. Program Pulske noći

Na Forumu će nastupati zbor Zaro, Gustafi i Goran Griff band. Na Trgu svetog Tome Double dose i Delta Blues Gang. U Ulici Sergijevaca Fiorin Jazz orchestra, na Danteovom trgu Open air discoteque s najboljom electro dance glazbom (Gene Mac, 200 & Rike Mike), na Portarati KUD Uljanik, In vino veritas i Enigma band, na Giardinima CherryBombz, Sunglasess band i gradelada, a na tržnici Duo Irena i Mauro Giorgi te Duo Magic. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter