U Štinjanu jutros "niknula" još jedna bazna stanica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako doznajemo sa stranica Društva Zdravo Naselje, danas je u Štinjanu u ulici Baližerka, zamaskirana u dimnjak, niknula još jedna bazna stanica. Navodno se radi o čak trećoj anteni, a prva je na istoj kući postavljena još prije sedam godina, o čemu smo pisali i u Glasu Istre.

Uznemireni susjedi

Tada su se susjedi pobunili i pokušali dobiti podršku svih nadležnih institucija. No, u tome nisu uspjeli pa se tijekom godine "bura" oko antene i zračenja samo - stišala. Zvali su tada i građevinsku inspekciju i agenciju za telekomunikacije i Ministarstvo zdravstva, no nitko im nije pružio previše informacije o tome što mogu pravno učiniti. Zapravo, pojašnjeno im je da ukoliko antene imaju dozvole (a imale su!), nemaju osnove po kojoj bi susjeda natjerali da ih skine. Problematična je bila i ostala činjenica što se antena nalazi jako blizu ostalih kuća, a u neposrednoj je blizini i dječji vrtić te dječje igralište koje je Grad Pula nedavno uredio.

U mjestu se glas o ovome, naravno, odmah pročuo, a telefoni se usijali jer su ogorčeni mještani krenuli zvati sve redom, između ostalih i Grad Pulu. Stoga smo i mi upitali gradsku upravu hoće li i kako reagirati te hoće li, kao nedavno u slučaju postavljanja antene na Kaštanjeru, odbiti izdati uporabnu dozvolu za antenu. (B. P.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter