U (Starom) Pazinu egal IDS-a i nezavisnih

Pazin (M. MIJOŠEK)
Pazin (M. MIJOŠEK)

U najvećem mjesnom odboru Grada Pazina, MO Pazin, IDS i nezavisna lista Valtera Milohanića na mjesnim su izborima u nedjelju dobili su podjednak broj glasova, upravo 140 glasača zaokružilo je obje liste.

Na treće je mjesto s 48 glasova izbio SDP, dok je četvrto mjesto s 40 glasova zauzeo HDZ. Tako će u Vijeću mjesnog odbora Pazin sjediti po petero vijećnika s liste IDS (Mirjana Galant, Ranko Anđelini, Neven Rimanić, Martin Čotar, Željko Racan) i s liste Valtera Milohanića (Valter Milohanić, Željko Farkaš, Saša Bačić, Saša Marušić, Sabina Pandžić), dok će "jezičac na vagi" predstavljati Marija Ivić Kačan (HDZ) i Davorka Belac (SDP). Izlaznost je bila slaba, kao i inače na mjesnim izborima. Od 3.033 upisanih glasača glasovalo je tek njih 377 odnosno 12,4 posto, a pritom je bilo devet nevažećih listića. Ako bismo preračunali dobivene važeće listiće u postotke možemo kazati da su Milohanićevi nezavisni i IDS dobili 38 posto glasova, SDP 13 posto, a HDZ 11 posto.

Na Starom Pazinu je izlaznost bila nešto veća, pa je od 1.337 glasača svoje građansko pravo iskoristilo njih 222 (16,6 posto). IDS-ova je lista odnijela pobjedu pred Milohanićevom nezavisnom listom (koju je predvodio Robert Ivetić) s pet posto glasova više. IDS je od Staropazinaca dobio 79 glasova (35,7 posto) i tri vijećnika (Željko Matić, Branko Jurčić i Nives Matić), dok su nezavisni dobili 67 glasova (30,3 posto), ali i isti broj vijećnika (Robert Ivetić, Nikola Jurman, Vlatka Jurčić), pa se može ustvrditi da je i u ovom mjesnom odboru praktički nastao izborni egal. Treća lista ovdje je ona HDZ-a s 41 glasom (18,5 posto) i dva vijećnika (Josip Šišović, Leopold Ujčić), a četvrta SDP-ova s 34 glasa (15,4) i jednim vijećnikom (Klaudio Sinković). U MO Heki nezavisna grupa birača s nositeljem Nikolom Kotigom odnijela je pobjedu s 79 glasova (57,6 posto), dok je IDS dobio njih 48 (25,6 posto), a SDP 10 glasova (7,2 posto). Tu će nezavisni imati četiri vijećnika (Nikola Kotiga, Denis Krizmanić, Tomislav Hek, Tomislav Katalinić), IDS tri (Kristijan Nefat, Đoni Juričić, David Guštin), a SDP nijednog. Izlaznost je ovdje već bila osjetno viša te je iznosila 25,9 posto.

Najveća je izlaznost ipak bila u MO Kašćerga gdje je na mjesne izbore izašlo čak 45 posto glasača! Ondje je IDS s nositeljem Goranom Ivančićem odnio glatku pobjedu nad nezavisnom listom Henrika Krnjusa. Od 91 glasača IDS je zaokružilo njih 74 (81 posto), a Krnjusova listu tek 17 (19 posto). U tamošnjem će mjesnom odboru tako sjediti četiri IDS-ova vijećnika (Goran Ivančić, Dajana Hrvatin, William Hrvatin, Norbert Koraca) i Henrik Krnjus. U ostalim su mjesnim odborima kandidaturu istaknule samo po jedna lista. U pet mjesnih odbora bila je to IDS-ova lista, a u dvije nezavisna liste grupe birača. U Bermu, gdje je na izbore izašlo 10,8 posto glasača (43 birača), će tako vijeće mjesnog odbora činiti: Sandro Jurčić, Renato Cvitan, Franko Ladavac, Roberto Antičević, Zdenko Milohanić, Ivana Brajković i Donald Koraca s liste IDS-a. U Grdoselu, gdje je izlaznost bila 27 posto (30 glasača), u vijeću mjesnog odbora će se naći: Ivan Jurcola, Nenad Blašković, Mladen Mogorović, Goran Juričić i Željko Šišović s liste IDS-a. U Kršikli, gdje je izlaznost iznosila 16,7 posto (17 glasača), u vijeću mjesnog odbora će se naći: Vedran Ivančić, Veljko Paćelat, Dušan Mogorović, Danijel Juričić i Đulijana Gambar s liste IDS-a. U najmanjem mjesnom odboru Zamasku, gdje je izlaznost iznosila 12,5 posto (12 glasača), u vijeću mjesnog odbora će se naći: Massimo Matijašić, Goran Remac, Branko Tončić, Mirko Rumin, Kristijan Valenta, Sandi Matijašić i Zlatko Koraca s liste IDS-a. U Zarečju, gdje je izlaznost iznosila tek 9 posto (22 birača), u vijeću mjesnog odbora će se naći: Mladen Sirotić, Roland Simičić, Goran Gržetić, Alen Gržetić, Zoran Dušić, Edvin Rabac i Sanjin Mogorović s liste IDS-a. Na Lindaru, gdje je izlaznost iznosila 11,3 posto (45 birača), u vijeću mjesnog odbora će se naći: Darko Zidarić, Gordana Androšić, Elvis Banovac, Danijel Žufić, Damir Krnjus, Elvis Fabris i Matija Zidarić s nezavisne liste Darka Zidarića. U Zabrežanima, gdje je izlaznost iznosila najmanjih 8,4 posto (24 glasača), u vijeću mjesnog odbora će se naći: Valter Žgrablić, Mario Zgrablić, Elvis Maretić, Nenad Maretić, Darko Cerovac, Mauricio Pulić i Tihomir Žufić s nezavisne liste Valtera Žgrablića. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter