U "Staroj štali" otvoreni Dani agroturizama Istre

Otvoreni Dani agroturizama u Istri u "Staroj štali" u Sandaljima
Otvoreni Dani agroturizama u Istri u "Staroj štali" u Sandaljima

Četvrti Dani otvorenih vrata agroturizama Istre otvoreni su prigodnom svečanošću u agroturizmu "Stara štala" u selu Sandalji kraj Boruta, u brdovitom i vrlo pitoresknom dijelu općine Cerovlje. Uz ovaj agroturizam, još će ih deset, širom Istre, svake nedjelje u studenom u terminima od 13, 15 i 17 sati nuditi ručak ili večeru od specijaliteta istarske kuhinje po promotivnim cijenama od 60 kuna.

Tako osim u Sandaljima do kraja studenog možete nedjeljom ručati ili večerati u agroturizmima "Dol" u Gologoričkom Dolu, "Dušani" u Dušanima kraj Pazina, "Ferlin" u Gržinima kraj Žminja, "Ograde" u Katunu Lindarskom, "Ondina" u Bričancima kraj Savičente, "Pineta" u Svetom Martinu kraj Nedešćine, "San Mauro" u Momjanu, "Sia" na Stanciji Guran kraj Vodnjana, "Stara Štala" u Sandaljima kraj Boruta, "Špinovci" u Rakotulama kraj Karojbe, te "Štefanić" u Štefanićima kraj Kaldira. Dolazak je prethodno potrebno rezervirati, telefonom ili preko web-aplikacije na stranicama AZRRI-ja.

Uzvanicima svečanog otvorenja obratio se direktor AZRRI-ja Gracijano Prekalj ponudivši svim zainteresiranima za ovu djelatnost pomoć Agencije za ruralni razvoj Istre, koja je pomogla i obitelji Merklin da dođe do sredstava IPARD za uređenje i opremanje "Stare Štale".

Partner ovogodišnjih Dana otvorenih vrata je i Etnografski muzej Istre u Pazinu pa će stoga tijekom studenog u agroturizmima uključenim u ovu akciju biti priređene i radionice namijenjene gostima. Danas održavane radionice baluna u Gržinima, te izrade nakita u Sandaljima.

Uzvanici su ponuđeni menijem koji će se u "Staroj Štali" nuditi i iduće tri nedjelje: pljukancima sa šugom, kuhanim kiselim kapuzon, i slatkim njočićima, jednostavnim, ali originalnim desertom koji se zasad nudi samo u ovom agroturizmu

Predstavnici AZRRI-ja izvijestili su da sustav online rezervacija gosti već uvelike koriste te da već ima rezervacija čak i za zadnju nedjelju u studenom. U svih jedanaest agroturizama na raspolaganju je ukupno 550 sjedaćih mjesta, i svi se nadaju dobroj posjećenosti Dana otvorenih vrata agroturizama Istre, kao što je to bilo i prijašnjih godina. (D. ŠIŠOVIĆ; snimio N. LAZAREVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter