U stari grad samo pješke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetkom iduceg tjedna zapocet ce sanacija najkriticnijih ulegnuca na Titovom trgu i u glavnim starogradskim ulicama Joakima Rakovca i Matka Trinajstica, za što je u proracunu osigurano 70.000 kuna. Drevni Pinguentum svoju ce tradicijsku pucku feštu Subotinu po starinski docekati obnovljenih ulica. No do tada se valja strpjeti.

Zbog radova u povijesnoj jezgri, od 24. kolovoza najduže do 9. rujna, za sav promet, osim pješaka, interventnih službi, nužne dostave i vozila invalida, zatvorit ce se sve ulice staroga grada ukljucivši i dio ulice 1. Maja, do skretanja za bivšu klaonicu. Šetalištem V. Nazora, ulicom Petra Flega i Titovim trgom, ograniceni ce promet, vozila dostave, invalidnih osoba i interventnih vozila, prometovati u oba smjera. Na šetalištu V. Nazora (jednostrano) kao i na citavom Titovom trgu zabranjuje se parkiranje svim vozilima.

Gradonacelnik Valter Flego naglasio je da se za poplocavanje nece koristiti nove kamene ploce, vec ce se postojece ploce izvaditi, oznaciti te ce se nakon sanacije ulegnuca opet postaviti na isto mjesto. Nove ploce postavit ce se samo tamo gdje su postojece jako oštecene.

Predsjednik Mjesnog odbora Stari grad Goran Jambrošic izrazio je zadovoljstvo što se krece sa sanacijom najkriticnijih dionica u starom gradu. U planu je, rekao je, da se svake godine pokuša realizirati jedan takav zahvat.


Podijeli: Facebook Twiter