U stanu tiskali novcanice od 200 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka policija uhitila je cetvoricu mladica koje sumnjici da su krivotvorili najmanje 30 novcanica od 200 kuna.

U policiji kažu da su se uhicenici u dobi od 20 do 25 godina udružili zbog krivitvorenja novca i tiskali ga u stanu u zagrebackom naselju Špansko, na uredaju koji je ujedno printer, skener i fotokopirni aparat.

Uredaj je jedan od uhicenih zadužio u tvrtki gdje je zaposlen, no buduci da se nisu služili kvalitetnom opremom, krivotvorina je otkrivena vec na prvom kiosku gdje su lažnom novcanicom pokušali platiti cigarete.

Zaposlenica kioska posumnjala je u vjerodostojnost novcanice koju joj je predao 25-godišnji osumnjicenik, a prilikom uhicenja kod njega je pronadeno 26 krivotvorenih novcanica.

Pretragom unajmljenog stana u Španskom, gdje žive dvojica od cetvorice uhicenih, pronadena je još jedna sumnjiva novcanica te veci broj ostataka papira formata A4 na kojem nedostaju upravo formati papira s kojeg su izrezane skenirane novcanice.

Protiv sve cetvorice policija je podnijela kaznenu prijavu, dok je dvojicu zbog opasnosti utjecaja na svjedoke privela dežurnom istražnom sucu Županijskog suda.

U policiji kažu da ce pronadene novcanice biti dostavljene na vještacenje u Nacionalni centar za borbu protiv krivotvorenja Hrvatske narodne banke te da istražuju je li u promet puštena još koja krivotvorina.


Podijeli: Facebook Twiter