U stanu napravili laboratorij za uzgoj marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka policija je u petak 6. svibnja uhitila oca (59) i sina (29) koji su na zagrebackoj Trešnjevci unajmili stan i preuredili ga u laboratorij za uzgoj marihuane. Tako je gotovo u centru grada tri mjeseca u kontroliranim uvjetima rasla - trava.

Policija je priopcila da je otac unajmio stan na Trešnjevci prije tri mjeseca te ga preuredio za kontrolirani uzgoj biljaka indijske konoplje. Zidove stana obložio je izolacijskim materijalom, a instalirao je i transformatore za pretvaranje struje na koje je spojio HPS lampe.

Takoder, u prostorije je instalirao sustav za ventilaciju zraka s filterima da bi prikrio mirise konoplje koji nastaju prilikom uzgoja, a instalirao je i sustav navodnjavanja. U tako pripremljene prostorije otac je posadio sadnice pocetkom travnja 2011. godine, a potom je angažirao sina da svakodnevno obilazi nasade, zalijeva ih i pali UV lampe i sustav ventilacije.



Policija je utvrdila da su otac i sin proizveli cak 321 stabljiku konoplje od 30 do 100 cm visine koje bi po završetku vegetacije dale urod od oko pet kg marihuane. Trava bi na ilegalnom tržištu vrijedila oko 150 tisuca kuna, dok bi u ulicnoj prodaji ta vrijednost bila znatno veca.

Inace, i otac i sin su policiji poznati kao pocinitelji imovinskih delikata te zbog prijevara i krivotvorenja isprava. U nedjelju su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter