U srpskim veleposlanstvima Nikolićeve fotografije


Ministarstvo vanjskih poslova Srbije naložilo je veleposlanstvima i konzulatima u svijetu da na vidna mjesta istaknu fotografije šefa države Tomislava Nikolića, potvrđeno je beogradskim medijima u ovom ministarstvu.

List Danas navodi da je glavni tajnik ovog ministarstva Zoran Marković prije nekoliko dana uputio dopis diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije diljem svijeta s instrukcijom gdje i kako postaviti uokvirenu fotografiju Nikolićeva portreta, a kasnije je ta informacija potvrđena i Blicu. 

Prema pisanju "Danasa", Marković je naveo da "u skladu sa zahtjevom generalnog tajništva predsjednika Republike Srbije", u odgovarajućim prostorijama veleposlanstava i konzulata (ured šefa predstavništva, prijemni salon ili na drugim prikladnim mjestima) treba biti istaknuta uokvirena fotografija predsjednika Tomislava Nikolića formata 30x45 centimetara, te da je dostavlja u privitku.

List navodi da do sada nije bila praksa postavljanja fotografija šefa države u diplomatsko-konzularnim predstavništvima niti je to uređivano naredbom, pa tako, osim doživotnog predsjednika bivše Josipa Broza Tita, nisu bili izloženi portreti predsjednika Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Zorana Lilića, Dobrice Ćosića pa čak ni Slobodana Miloševića.

U ministarstvu vanjskih poslova listu Blic rečeno je pak da je riječ o uobičajenoj praksi.

Fotografije su se držale u veleposlanstvima i za vrijeme prethodnog predsjednika, držat će se i za vrijeme svakog sljedećeg. To je praksa ne samo u Srbiji, već svugdje u svijetu, rekao je Blicu glasnogovornik MVP-a Miloš Todorović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter