U srpnju ponovno suđenje Paravinji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ponovljeno suđenje Draganu Paravinji optuženom za pokušaj silovanja i ubojstvo mlade Drnišanke Antonije Bilić prije tri godine, počet će 3. srpnja na šibenskom Županijskom sudu, gdje je danas održano prvo pripremno ročište za to ponovljeno suđenje.

Nakon tog za javnog zatvorenog sudskog ročišta Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, novinarima je kratko kazao da je sud prvo ročište u ponovljenom postupku zakazao za 3. srpnja. Rekao je i da su danas na sudu izvedeni i neki novi dokazi, no nije želio precizirati o čemu se točno radi.

Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović bila je suzdržana u izjavama pa tako nije odgovorila ni na novinarsko pitanje jesu li istinite špekulacije da je Paravinja tražio njezino izuzeće.

Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine, nakon što je viđena kako na mostu preko Čikole ulazi u Paravinjin šleper. Nakon nekoliko dana policija je identificirala vozača, a Paravinja je nakon četiri dana bijega uhićen u Republici Srpskoj.

Potom je izručen hrvatskom pravosuđu, a na suđenju pred šibenskim Županijskim sudom proglašen je krivim za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić te osuđen na jedinstvenu kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora. No, Vrhovni sud vratio je postupak na ponovljeno suđenje, utvrdivši da u prvostupanjskom postupku ničim nije dokazan pokušaj silovanja, što onda upitnim čini i zaključak o počinjenju teškog ubojstva.

Vrhovni sud ne spori da je Paravinja pokušao silovati djevojku niti da je kriv za njezino ubojstvo. No, ističe da je jedini dokaz onoga što se događalo u kabini njegovog šlepera, gdje je navodno maloljetnicu pokušao silovati pa je lišio života, njegovo priznanje, u kojemu ne stoji da je ubojstvo bilo posljedica pokušaja silovanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter