U srijedu veliko druženje na Portarati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovica, potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opacic te istarskog župana Ivana Jakovcica u srijedu ce se na Portatati obilježiti Svjetski dan Downovog sindroma.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda nedavno je donijela rezoluciju kojom ce se Svjetski dan Downovog sindroma obilježavati svake godine upravo 21. ožujka. Istarska županija i Pula imaju cast, na republickoj razini, prvi službeno obilježiti taj dan, i to zahvaljujuci ravnateljici pulskog Down sindrom centra dr. Branki Butorac, dobitnici World Down Syndrome Day Awarda.

Kako je Butorac najavila na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu Istarske županije, ovaj ce se dan na pulskom trgu proslaviti uz pjesmu, ples, brojne sportske i estradne zvijezde te "rasplesanom paštom", "umjetnickim sendvicima" i kavom u obližnjem kaficu koju ce posluživati šticenici centra. U programu manifestacije sudjelovat ce ucenici Srednje strukovne škole Eugena Kumicica iz Rovinja, pulski gimnazijalci te brojni roditelji cija su djeca šticenici centra.

Zabava, kako je najavljeno, zapocinje u 10 sati, a Butorac je pozvala sve svoje sugradane da joj se prikljuce i podrže senzibiliziranje javnosti na cinjenicu da djeca i ljudi s Downovim sindromom imaju jednaka prava kao i ostali, mada ih trajno obilježava kromosom više. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter