U srijedu se otvara Šišanski rotor, a zatvara obilaznica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja dionice četvorotračne pulske obilaznice ulazi u završnu fazu. Uz rekonstrukciju "stare" dionice obilaznice, privode se kraju i radovi na Šišanskom rotoru koji se za promet planira otvoriti u srijedu 20. rujna kada se, kao što je i najavljivano, najaktivniji dio gradilišta, odnosno strojevi "sele" na lokaciju Medulinskog kružnog toka.

Otvara se dio prema City Mallu

Za vrijeme odvijanja radova na Medulinskom kružnom toku obilaznica će, od 20. rujna do sredine prosinca, biti zatvorena od rotora Prematurska do rotora Šišanska. Istovremeno će se za sav promet otvoriti rekonstruirana prometnica od Pula City Malla do Šišanskog rotora i sam rotor te će obilazni pravac iz smjera centra grada i Šijane biti preko rekonstruiranog Šišanskog rotora i Šišanske ceste prema Premanturi, Banjolama, Pomeru, Medulinu i obrnuto. Izlaz iz grada prema Medulinu bit će osiguran i preko Trga Republike te Ulice Marsovo polje na Premantursku cestu te dalje prema Medulinu, Ližnjanu, Šišanu, Zračnoj luci.

Iz pravca Mutilske ulice obilazno će se preko Kolhiđanske ulice i Kraške ulice obilaziti na Santoriovu ulicu.

I korisnici javnog gradskog prijevoza Pulaprometa će od srijede 20. rujna, zbog navedenih radova, morati koristiti neka druga stajališta. Do preregulacije će doći na linijama 8, 8a i 8b. Autobusi će za prometovanje do Valdebeka i Monte Magna koristiti Marulićevu ulice (Pattinagio) i Ulicom Marsovo polje skrenuti prema Valdebečkom putu do Medulinske ulice. Iz Medulinske ulice skrenut će u Ulicu Jasne Crnobori i Ulicom Škokovica voziti do Monte Magna. Povratak u grad odvijati će se Ulicom Marsovo polje. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter