U srijedu sastanak britanske vlade o strategiji Brexita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska premijerka Theresa May planira se sastati sa svojim ministrima u srijedu kako bi razgovarali o vladinim planovima za odlazak iz Europske unije.

Predviđeno je da se sastanak održi na premijerkinu imanju u Buckinghamshireu izvan Londona, objavio je Press Association u nedjelju.

Očekuje se da će u središtu razgovora biti idući koraci koje vlada mora poduzeti nakon iznenađujućih rezultata na lipanjskome referedumu o članstvu u EU, u jeku nagađanja da bi May bez konzultacija s parlamentom mogla pokrenuti dvogodišnji formalni proces koji vodi konačnom odlasku iz EU.

Većina članova parlamenta bila je protiv britanskoga napuštanja EU-a, što znači da u donjem domu možda ne bi prošlo glasanje o odobravanju konačnih planova.

May je također bila na strani kampanje za ostanak u vrijeme referendumske rasprave, no obećala je držati se rezultata i provesti odluku o britanskom odlasku iz EU.

Ona još uvijek nije rekla kad će pokrenuti formalni proces, koji počinje aktiviranjem Članka 50 Lisabonskog ugovora, unatoč pritisku ostalih članica EU. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter