U srijedu pocinje Valamar Jazz Festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci Valamar Jazz Festival pocinje u srijedu koncertom Marka Tolje u Lapidariju poreckog Zavicajnog muzeja, a to je ujedno i prvi koncert festivala Jazz in Lap, koji organizira porecko Pucko otvoreno ucilište.

Mladog hrvatskog pjevaca pratit ce Henry Radanovic na basu, Zvjezdan Ružic na klaviru, Branimir Gazdik na bubnjevima, Branko Sterpin na trubi, Uglješa Novakovic na saksofonu te Miron Hauser na trombonu. Koncert pocinje u 21 sat.

U cetvrtak 21. lipnja u isto vrijeme atrij Eufrazijane zvucima gitare ispunit ce americki multiinstrumentalist i kompozitor Ralph Towner, jedan od osnivaca grupe Oregon. U petak 22. lipnja otok Sv. Nikola ugostit ce jazz kvintet Enrico Rava Tribe u 20 sati i Joey Calderazzo Trio u 22 sata.

Rava slovi za najpriznatijeg talijanskog jazz trubaca, a ostatak plemena cine Gianluca Petrella na trombonu, Giovanni Guidi na klaviru, Gabriele Evangelista na kontrabasu i Fabrizio Sferra na bubnjevima. Pijanist Calderazzo nastupit ce uz Martina Sjöstedta na kontrabasu te Daniela Fredrikssona na bubnjevima.

Subotnja vecer na otok Sv. Nikola dovodi Caecilie Norby Quartet u 20 sati, a u 22 sata nastupa Hugh Masekela. Prvu damu skandinavskog jazza, pjevacicu Caecilie Norby, pratit ce Lars Danielsson na kontrabasu, Jacob Karlzon na klaviru i Wolfgang Haffner na bubnjevima.

Uz legendarnog južnoafrickog glazbenika, trubaca, skladatelja i pjevaca Masekelu nastupaju Cameron Ward na gitari, Fana Zulu za basu, Lee Roy Sauls na bubnjevima, Randall Skippers na klavijaturama i Francis Maneh Fuster na udaraljkama.

Zadnja vecer festivala, u nedjelju 24. lipnja, rezervirana je za maestra funka, legendarnog trombonista Freda Wesleyja i njegove JB Hornse. Na Svetom Nikoli Freda ce na bini pratiti Bruce Cox na bubnjevima, Dwayne Dolphin na basu, Peter Madsen na klavijaturama, Reggie Ward na gitari, Philip Whack na saksofonu te Gary Winters na trubi.

Valamar Jazz donosi i bogata popratna dogadanja. Posjetitelji ce moci razgledati izložbu fotografija Željka Jelenskog u Maloj galeriji poreckog ucilišta od 20. do 24. lipnja, poslušati jam session u Villi Polesini u srijedu 20. lipnja, a od 21. do 24. lipnja tijekom dana popiti kavu u Rock Cafeu i Habitatu uz Valamar Jazz Guerillu, koju cine bendovi Remont Jazz i Salty Tails, u cijim ce se besplatnim koncertima moci guštati 21., 22. i 23. lipnja navecer na gradskoj rivi.

Na kraju festivala, 24. lipnja od 23.30 sati, u baru La Cioccolata moci ce se zaplesati uz ritmove DJ-a Mr. Brown Sugar.


Podijeli: Facebook Twiter