U srijedu počinje sajam brodova i brodske opreme

Najava Pula boat faira (N. LAZAREVIĆ)
Najava Pula boat faira (N. LAZAREVIĆ)

Više od 50 plovila u moru i na kopnu od srijede s početkom u 11 sati pa do 19. listopada bit će izloženo na ovogodišnjem četvrtom međunarodnom sajmu brodske opreme i brodova Pula Boat Fair. Manifestaciju koja će se održati u pulskoj marini Veruda organiziraju HGK - Županijska komora Pula, strukovna grupa oprematelja brodova pri HGK-u na čelu s tvrtkom Motortech consulting.

- Odaziv za ovogodišnji sajam nadmašio je naša očekivanja, prijavljeno je više od 130 izlagača što je najviše dosad i dokaz da je Pula, grad s tradicijom u brodograditeljstvu, itekako zanimljiva izlagačima, ali i posjetiteljima za koje smo pripremili bogat program, kazao je izvršni organizator sajma Livio Bolković na tiskovnoj konferenciji u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Osim premijera jahti, brodova i jedrilica stranih i domaćih proizvođača, tradicionalno će se ondje okupiti proizvođači i prodavači brodske opreme. Uz izlagački, sajam ima i poslovni predznak, pa će se ondje održati i niz poslovnih "Business 2 Match" sastanaka. Tema sajma su obnovljivi izvori energije, stoga će poseban dio izložbenog prostora biti namijenjen tom segmentu, a o toj temi u petak u 12.30 održat će se i predavanje dr.sc. Igora Wolfa iz zavoda za termodinamiku i energetiku Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Tijekom prva tri dana sajma održat će se i čitav niz drugih stručnih predavanja o brodogradnji. Govorit će stručnjaci iz Hrvatskog klastera konkurentnosti pomorske industrije, Agencije za investicije i konkurentnost, Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba i Eko Adrije. Organiziran je posjet nastavnika tehničke kulture iz brojnih hrvatskih gradova kojima će biti prezentirana pulska brodogradnja.

U subotu od 10 do 15 sati održavat će se jedriličarska regata Zlatna ribica u klasi laser i optimist namijenjena najmlađima. Organizator, zajednica tehničke kulture grada Pule, očekuje nastup 80-ero djece koji će posjetitelje upoznati s ljepotama ovog sporta. Pobjednici će biti proglašeni u 16.30 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna. (K. TADIJIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter