U srijedu na FET-u predstavljanje "Burze poduzetničkih ideja"

Rabar, Katić i Križman Pavlović na predstavljanju završne konferencije projekta "Burza poduzetničkih ideja 2016" (B. P.)
Rabar, Katić i Križman Pavlović na predstavljanju završne konferencije projekta "Burza poduzetničkih ideja 2016" (B. P.)

U SKLOPU OBILJEŽAVANJA GLOBALNOG TJEDNA PODUZETNIŠTVA

 Na danas održanoj konferenciji za medije na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", najavljeno je obilježavanje Globalnog tjedna poduzetništva u sklopu kojeg će se na ovome fakultetu održati "Burza poduzetničkih ideja 2016".

Kako je navela u samome uvodu dekanica FET-a Danijela Križman Pavlović Globalni tjedan poduzetništva uvijek se obilježava sredinom studenog te uključuje brojne institucije i udruge, a njegov je cilj popularizirati poduzetništvo među mladima i razvijati poduzetničku kulturu.

- Ove godine odlučili smo se u Globalni tjedan poduzetništva uključiti predstavljanjem završne konferencije projekta "Burza poduzetničkih ideja 2016" (BPI 2016) čiji je nositelj Udruga mladih i diplomiranih studenata FET-a, a koja će se održati u srijedu, 16. studenog s početkom u 10 sati, navela je Krizman Pavlović.

O projekta više je informacija dala Kristina Rabar, predsjednica Udruge mladih i Alumni FET-a navodeći kako je njegov cilj umrežavanje mladih potencijalnih poduzetnika i nezaposlenih mladih osoba s poduzetnicima te predstavljanje najboljih poslovnih planova pred stručnim žirijem, a sve kako bi se prikupila sredstva za početna ulaganja budućeg mladog poduzetnika.

- Poslovne planove mlade osobe izradile su putem edukativnog programa Udruge mladih i diplomiranih studenata FET-a, a finale svega jest završna konferencija u sklopu koje će se dodijeliti novčane i ostale utješne nagrade za najbolju poduzetničku ideju. Nagrade u novčanom iznosu od 12 tisuća kuna morat će se namjenski utrošiti za osnivanje poduzeća i nabavku opreme, kako bi se osobe samozaposlile i pridonijele razvoju gospodarstva u Hrvatskoj, navela je Rabar dodajući da je ove godine u projektu sudjelovalo 60-ak studenata, ali i nezaposlenih te srednjoškolaca koje su osmislili brojne zanimljive inovacije.

Više o samome programu završne konferencije navela je potpredsjednica udruge Nada Katić ističući kako su ideju i posebnost projekta "BPI 2016" prepoznali i omogućili brojni sponzori: Istarska županija, Sveučilište Jurja Dobrile, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Studentski centar, Savjet mladih Grada Pule, Zagrebačka banka, Istarska razvojna turistička agencija (IRTA), Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile te poduzeće Rockwool Adriatic.

Program završne konferencije projekta započinje u dvorani Istra (Preradovićeva 1, I kat) u 10 sati svečanim otvaranjem, nakon čega slijedi panel diskusija na temu "START UP: savjeti za mlade poduzetnike". Od 11.15 do 12.45 sati održat će se prezentacija poslovnih planova pred stručnim žirijem, a u 13 sati očekuje se proglašenje pobjednika te dodjela certifikata i nagrada. (B. PETROVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter