U srijedu humanitarni koncert Glazbene škole

S konferencije za novinare u pulskoj Turističkoj zajednici (M. ANGELINI)
S konferencije za novinare u pulskoj Turističkoj zajednici (M. ANGELINI)

U Domu hrvatskih branitelja u srijedu s početkom u 20 sati održat će se veliki humanitarni koncert čiji je prihod namijenjen odjelu psihijatrije pulske Opće bolnice. Posjetitelje očekuju prave glazbene poslastice, od klasike do jazza, koje će odsvirati učenici i profesori Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov.

Cijena ulaznice je 30 kuna, najavili su na konferenciji za novinare organizatori, odnosno predsjednica Inner Wheel cluba Pula Alma Cvitan Maticchio i predstavnica suoorganizatora koncerta, Glazbene škole, profesorica Sandra Burić.

Konferenciji za novinare priključio se i voditelj Djelatnosti psihijatrije Ivica Šain, kazavši da mu je čast što se ove godine humanitarna sredstva doniraju upravo njima. - Naši pacijentima ne nedostaje liječnička skrb ili lijekovi, da se razumijemo, no određenih nedostataka imamo, primjerice u opremi prostorija za dnevnu bolnicu ili grupne terapije. To su sitnice, ali puno znače, poput primjerice stolaca, televizora, radija ili DVD playera, rekao je Šain te pozvao sve građane da se odazovu i dođu na koncert.

U današnje vrijeme, rekao je, i bolesti se mijenjaju pa su tako bolesti stresa sve češće, a poznato je da glazba liječi stres stoga će posjetitelji koji dođu na koncert spojiti ugodno s korisnim. Najavio je također, da u tom smislu u budućnosti namjeravaju na pulsku psihijatriju uvesti i muzikoterapiju.

Burić je istaknula da je današnji koncert 14. po redu u kojem Glazbena škola sudjeluje kao suorganizator te da im je čast sudjelovati u jednoj takvoj akciji, tim više što učenici time razvijaju i humanitarnu notu. Cvitan Maticchio je istaknula da je koncert s godinama postao veliki kulturni događaj te pozvala sve građane da se priključe akciji i kupnjom ulaznice pomognu potrebitima. Napomenula je također da je određena oprema već nabavljena od dobrih ljudi te pozvala sve one koji imaju stvari koje možda ne koriste, poput sportskih sprava, televizora, računala da to učine i jave se centrali psihijatrije za donacije. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter