U srijedu Hauser, Šulic i Elton John!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak je u svom tiskanom izdanju ugledni talijanski dnevni list La Repubblica objavio veliku pricu iz Londona o bajkovitom uspjehu novog tandema naših violoncelista Stjepanu Hauseru i Luki Šulicu pod nazivom "Nove zvijezde popa" i podnaslovom "Bolje Michaela Jacksona nego Bacha".

Dvojac nastupa pod nazivom 2Cellos, a njihova obrada i videospot za pjesmu "Smooth Criminal" Michaela Jacksona u svega desetak dana vinula ih je u svjetski glazbeni vrh. Usput, trenutno taj spot broji više od pet milijuna posjeta na YouTubeu.

Taj tandem u okviru nove i zajednicke turneje u srijedu ce nastupiti s velikim Eltonom Johnom u velškom Cardiffu, a vec za cetiri dana, ove nedjelje, sviraju u Padovi, dan kasnije u Rimu.

Dopisnik La Repubblice iz Londona Giuseppe Videtti popricao je sa Stjepanom i Lukom u luksuznom londonskom hotelu u blizini sale za probe, gdje ih je smjestio Elton John.

"Elton John želi ih blizu, ne ispušta ih iz vida, mazi ih i pazi jer su as u rukavu predstojece turneje 'baruncica' (kako Talijani zovu Eltona Johna, op.a.)", piše dopisnik. "Slavni glazbenik nije ih angažirao samo kao pratecu predgrupu vec kao ravnopravne suradnike", dodaje se u tekstu.

U izjavi za La Repubblicu Stjepan Hauser kazao je da su u Los Angelesu bili smješteni u hotelu u kojem je svojedobno odsjeo i americki predsjednik Barack Obama.

"To nam je bio znak da nam je stvarno krenulo", kaže Hauser. "Ne osjecamo se kao crossover glazbenici. Mi smo glazbenici, a glazba je jedna", dodaje Šulic.

Da im je stvarno krenulo, govori i informacija da imaju istog pravnog zastupnika kao i poznati reper Jay-Z. List navodi da je Šulic završio akademiju Royal Academy of Music u Londonu, a Hauser Royal Northern College of Music u Manchesteru. Šulica list opisuje sramežljivim i lijepim poput fotomodela, a Hausera kao energicnog, nestašnog glazbenika duge, razbarušene kose.

Nisu još diskografske pojave, ali velike televizijske zvijezde Ellen Degeneres i Perez Hilton natjecale su se tko ce ih prije imati u svojim megagledanim emisijama. Uz iznenadujuce i energicne scenske nastupe (La Repubblica njihov prvi spot naziva "bombom"), sviranje im hvale zbog ocaravajuceg filinga. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter