U središtu Ozlja ubio nevjencanu suprugu i njenu kcer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostruko ubojstvo u samom centru Ozlja dogodilo se jutros u 7.15 sati. Prema prvim neslužbenim informacijama ubojica Mirko Mihicinac (52) iz Ferenaca sacekao je ispred gradske ljekarne svoju nevjencanu suprugu A. M. (1949.) i njezinu kcer I. P. (1979.) te ipalio u njih više hitaca iz pištolja od kojih je A. M. preminula na licu mjesta, dok je njezina kcer najvjerovatnije umrla na putu do bolnice.

Prizoru iz najgorih horor filmova svjedocila su djeca ubijene I. P. koja su gledala kako pomahnitali ubojica ispaljuje najmanje šest metaka u njihovu baku i majku. Neslužbeno doznajemo da je motiv ovog dvostrukog ubojstva zlocin iz strasti, odnosno narušeni obiteljski odnosi.

Naime, ubijena A. M. prije pet godina je zapocela svoju ljubavnu vezu s ubojicom Mihicincem pobjegavši od bivšeg muža iz Jaškova koji je bio poznati obiteljski nasilnik. U zadnjih godinu dana dolazi do poremecaja u odosima izmedu ubijene i Mihicinca, a brojne prijetnje koje je nesretna A. M. u više navrata prijavila policiji jutros su, nažalost, dobile krvav epilog. Ubojica je brzo uhicen jer se policijska postaja u Ozlju nalazi samo dvadesetak metara mjesta ubojstva, a ocevid još uvijek traje.

Dvostruko je ubojstvo pocinjeno je pištoljem marke "crvena zastava" tzv. "tt-ac", koji Mihicinac posjeduje ilegalno.
Ozaljska gradonacelnica Biserka Vranic kazala je za Hinu da je Mihicinac u policiji vec evidentiran kao višestruki pocinitelj obiteljskog nasilja.

Koordinatorica ženske grupe "Korak" Sadika Zvirkic izjavila je da je A. M. u subotu prijavljivala obiteljsko nasilje, ali da policija tu žensku grupu, koja upravlja i Skloništem za žene i djecu žrtve nasilja, nije obavijestila o krizi u toj obitelji, odnosno da se nije radilo po protokolu o postupanju sa žrtvama obiteljskog nasilja.


Podijeli: Facebook Twiter