U Srbiji raste nestrpljenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Socijalisticka partija Srbije (SPS) Ivice Dacica, Liberalno demokratska partija (LDP) Cedomira Jovanovica i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) Mladana Dinkica zatražili su od Demokratske stranke (DS) Borisa Tadica da u roku od 24 sata predloži mandatara za sastav nove vlade, prenosi u petak beogradski tisak, dok se Dacic ogradio od takve medijske interpretacije.

Ako DS ne izide s prijedlogom premijera u naredna 24 sata to ce uciniti politicki blok koji cine SPS, LDP i URS, tvrdi dnevnik ''Blic'' pozivajuci se na neimenovani izvor blizak LDP-u te navodi da su se celnici tih triju stranaka dogovorili o privremenom formiranju politickog bloka koji ce istaknuti ime svog kandidata za predsjednika vlade.

''Naše stranke ne žele više cekati, svi rokovi su probijeni. Kaos koji izaziva šutnja traje predugo. Ukoliko ne izadu u naredna 24 sata, bit ce obaviješteni da postoji netko tko ima veci broj mandata i od njih i od Srpske napredne stranke (SNS)'', rekao je za ''Blic'' navedeni izvor.

U izjavi Tanjugu celnik SPS-a Ivica Dacic kazao je da DS-u nije upucen nikakav ultimatum, kako to prenose neki beogradski mediji.

B92 objavio je da je za danas zakazana izvanredna sjednica predsjedništva Demokratske stranke na kojoj bi se Tadic trebao ocitovati o prijedlogu da on bude mandatar.

Novoizabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolic u cetvrtak je u obracanju celništvu svog SNS-a porucio da ce mandat za sastavljanje nove vlade ponuditi svojoj stranci, a kasnije je, u izjavi novinarima, rekao Boris Tadic treba što prije odluciti hoce li biti premijer, a da ce on (Nikolic) mandat dati onome tko osigura parlamentarnu vecinu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter