U Splitu uhicen sudac Robert Pešutic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudac Opcinskog suda u Splitu Robert Pešutic uhicen je u utorak u 8.30 sati ispred ulaza u stan, potvrdio je njegov odvjetnik Vinko Ljubicic.

"Ništa više od toga vam ne znam reci, niti zbog cega je uhicen. Znam samo da se od jutros s njim u USKOK- u obavljaju odredeni razgovori, a kada to bude završeno, nešto cemo više o svemu znati i reci vam. Ocekujem da me se pozove", kratko je komentirao odvjetnik Ljubicic dodajuci da je vjerojatno u tijeku pretraga Pešuticeva stana.

Po neslužbenim informacijama, suca Pešutica USKOK je nadgledao nekoliko mjeseci. Pojavilo se nekoliko neslužbenih prica o tome zašto je sudac uhicen, medu kojima je i ona o poslovima s nekretninama.

Sudac Pešutic je javnosti poznat iz tzv. slucaja ?apiceva magisterija. Anto ?apic i Boris Kandare oslobodeni su optužbe za kažnjiva djela poticanja i zloporabe položaja i ovlasti jer, kako je tada u izricanju presude rekao Pešutic, iako je dokazano da je ?apic vecim dijelom prepisao magistarski rad iz radova tadašnjega mentora prof. Kandarea, "time se trebalo baviti Fakultetsko vijece splitskoga Pravnog fakulteta koje mu je dodijelilo akademski stupanj magistra pravnih znanosti". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter