U Splitu teško pretučene djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U splitskom klubu Hemingway i ispred njega u subotu navečer došlo je do teškog incidenta u kojem je skupina agresivnih djevojaka napala i pretukla dvijje maloljetnice.

Motivi napada se utvrđuju, no prema prijavi ozlijeđenih 17-godišnjakinja i izjavama svjedoka, sukob je započeo u klubu oko 22 sata. Dvije 17-godišnjakinje našle su se na meti skupine vršnjakinja i vršnjaka, njih gotovo desetak, dok su sjedili za svojim stolom. Jedna od napadnutih je pokušala otići, no to je samo iznerviralo djevojku koja je gurnula natrag, a zatim i na tlo te je počela "cipelariti" u maniri prave uličarke. Ipak, u tom trenutku su se umiješali ostali gosti, skupina mladića pa je sve ostalo na tome, ali nakratko.

Kasnije, pri izlazu iz kluba koji se nalazi nekoliko stotina metara od poljudskog stadiona, ispod pomoćnih igrališta, dvije agresivne djevojke sačekale su svoje "suparnice". Ista djevojka koja je napala u Hemingweyu ponovno je nasrnula i ovaj put dobro izudarala 17-godišnjakinju. Njena prijateljica je pokušala priteći u pomoć, ali samo da bi i ona bila ozlijeđena - djevojka ju je ugrizla u području abdomena!

Pitanje je kako bi sve završilo, makar je i ovako dovoljno loše, da nisu iz kluba počeli izlaziti ostali gosti pa su djevojke pobjegle. U splitskoj bolnici je 17-godišnjakinja zadržana zbog sumnje da je od udaraca teže nastradao bubreg te frakture lubanje, dok je njena prijateljica puštena kući nakon što je dobila cjepivo.

Neslužbeno se doznaje da je agresivna napadačica i privedena na Odjel za maloljetnički kriminalitet, dok još pokušavaju doći do druge napadačice. (M. M./NL)


Podijeli: Facebook Twiter