U Španjolskoj uhićen pripadnik "Pink Panthera"

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)
Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Borko Ilinčić, pripadnik srpske bande "Pink Pantheri", poznate po spektakularnim pljačkama dragulja i skupocjenog nakita diljem svijeta, uhićen je nedaleko od Madrida, priopćila je u srijedu španjolska policija.

Ilinčića se tražilo zbog pljačke više milijuna eura 2007. u Dubaiju. Taj je 35-godišnjak jedan od pljačkaša koji su tada u trgovačkom centru u Dubaiju ukrali više desetaka komada skupocjenog nakita u vrijednosti od tri milijuna dolara. Ujedinjeni Arapski Emirati su ga zbog te pljačke osudili na doživotni zatvor, a za njim je bila raspisana međunarodna tjeralica. Ilinčić je uhićen u madridskom predgrađu Alcala de Henares. Policija je kod njega pronašla putovnicu izdanu u BiH.

Pripadnike bande "Pink Pantheri" traži 20 zemalja, a njihov se broj kreće oko 200 i većina ih je iz država bivše Jugoslavije. Neki od njih su bivši vojnici. Procjenjuje se da su od 1999. opljačkali dragulje u vrijednosti od 330 milijuna eura. Interpol je ustrojio posebnu jedinicu "Projekt Pink Pantheri" za lov na pripadnike bande.

Ime su dobili po dijamantu skrivenom u kremi za lice, kao u legendarnom filmu Petera Sellersa, koji su prethodno opljačkali u londonskoj draguljarnici Graff. (Hina/AFP)

Podijeli: Facebook Twiter