U Španjolskoj razbijena mreža krijumčara maloljetnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolska policija priopćila je u nedjelju da je u okolici Murcije uhitila sedam osoba povezanih s mrežom koja je seksualno iskorištavala 29 djevojaka iz Južne Amerike, među kojima su neke bile malodobne.

Žrtve su putem Facebooka vrbovale dvije žene koje su "ih namamile nudeći im posao konobarice, iskoristivši njihovu naivnost i težak financijski položaj", ističe policija u priopćenju.

Sve žrtve su iz Južne Amerike, rekla je glasnogovornica policije ne navodeći iz kojih zemalja dolaze.

Vođa skupine, čiji su žena i brat također uhićeni, bio je vlasnik dvaju klubova za prostituiranje u Murciji i u susjednoj Santomeri, gdje su djevojke nudile klijentima seksualne usluge predstavljajući se kao konobarice.

Četvero uhićenih je iz Španjolske, dvoje iz Kolumbije i jedna iz Bolivije. Šestero su članovi mreže, a sedma osoba je klijent uhićen zbog spolnog odnosa s malodobnicama.

U jesen 2015. španjolska nevladina organizacija Anesvad, koja je aktivno sudjelovala u suzbijanju trgovine ljudima, ocijenila je da  je 80 posto prostitutki u Španjolskoj  prisiljeno na prostituciju. One uglavnom dolaze iz Rumunjske, Brazila, Paragvaja, Nigerije i Kine, izvijestilo je španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter