U Sočiju uhićena 33 radnika iz Srbije bez dokumenata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruske vlasti pritvorile su u Sočiju 33 radnika iz Srbije koji su radili na lokalnim gradilištima bez potrebnih dokumenata, izvjestila je u subotu Radiotelevizija Srbije (RTS).

Kako se navodi, radnike iz Srbije Ruska Federalna migraciona služba (FMS) privela je jučer i oni su i dalje u pritvoru, a s njima su u kontaktu diplomatski predstavnici Srbije u Moskvi.

"Ministarstvo vanjskih poslova upoznato je sa situacijom naših državljana, a veleposlanstvo u Moskvi prikuplja informacije kako bi im pomoglo", izjavila je za RTS Danijela Pušara iz press službe MVP, dok se u priopćenju veleposlanstva u Moskvi navodi da su u tijeku stalni kontakti sa svim nadležnim tijelima u Rusiji.

Prema navodima RTS, za sada nije poznato koje bi mjere mogla poduzeti ruska strana prema srpskim radnicima, ali se, sukladno ruskim zakonima, može očekivati njihova deportacija.

U Sočiju su uoči početka Zimskih olimpijskih igara u veljači pooštrene mjere sigurnosti, a poglavito nakon dva teroristička napada u Volgogradu uoči Nove godine u kojima je stradalo ili teško ozlijeđeno više osoba.

Na gradilištima u Sočiju, ali i mnogim drugim gradovima u sibirskom dijelu Rusije, angažirano je, prema neslužbenim podacima, nekoliko tisuća građevinskih radnika iz Srbije koji, odlazeći trbuhom za kruhom, često bivaju prevareni i primorani su raditi na crno. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter