U Sloveniji zaplijenjeno 11 kilograma heroina

(Ilustracija/Foto Reuters)
(Ilustracija/Foto Reuters)

U tri odvojena slučaja zabilježena u zadnjih 10 dana u ljubljanskoj zračnoj luci zaplijenjeno je 11 kilograma afganistanskog heroina, koji su za to plaćeni "mule" iz Afrike prenosili za tržište zapadne Europe, objavile su u četvrtak slovenska policija i carina.

Ženi i dvojici muškarca iz Tanzanije određen je pritvor. Boštjan Lindav iz slovenske kriminalističke policije izjavio je na konferenciji za novinare da je riječ o jednoj od tranzitnih ruta koje koriste krijumčari heroina iz Afganistana i Pakistana, koristeći pri tome plaćene "mule" iz istočnoafričkih zemalja. Oni drogu preko srednje ili istočne Europe pokušavaju dopremiti u zapadnu Europu, a neslužbeno se procjenjuje da se otkrije samo desetak posto slučajeva.U spomenuta tri slučaja drogu su prenosili 40-godišnja Tanzanijka i dva njezina sunarodnjaka, muškarci u dobi od 43 i 29 godina, pri čemu su iz Nairobija u Keniji zračnim putem željeli u Njemačku.

Policija je navela da su se za detaljniju kontrolu koja je otkrila drogu u njihovoj prtljazi odlučili jer su vidno pokazivali znakove nervoze. Heroin je bio sakriven u dvostrukim stijenkama kovčega i ruksaka koji su bili premazani čilijem, s ciljem da ga ne nanjuše dresirani policijski psi za otkrivanje droge. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter