U Sloveniji lanac ilegalnog prijevoza migranata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenska policija je u suradnji s policijama susjednih država početkom tjedna izvela završnu akciju u kojoj je razotkriven razgranati lanac ilegalnog prijevoza izbjeglica u zapadnoeuropske zemlje.

Nakon višemjesečnog praćenja aktivnosti kriminalne skupine i u suradnji s policijama Austrije, Hrvatske, Mađarske i Italije, u ponedjeljak je slovenska policija izvela pretragu nekoliko stambenih objekata na području Slovenije, pri čemu je trima osobama određen pritvor, a na slobodi je još 11 osoba koje su u nezakonitom prebacivanju migranata u zapadne zemlje sudjelovale kao vozači, objavila je ljubljanska kriminalistička policija.

Pritvoreni su 23-godišnji Afganistanac, 32-godišnji slovenski državljanin i 31-godišnjak iz BiH, koje se smatra organizatorima. Osim za organizaciju protuzakonitog prelaska granice, kazneno su prijavljeni i su za delikte vezane uz trgovinu i nezakonito posjedovanje oružja i eksploziva, a jedan i za prodaju droge.

Vjeruje se da su krijumčarenjem imigranata zaradili 38000 eura, pritom iskazujući okrutnost i ugrožajući ljudske živote, jer su u kombi vozila znali nagurati i više od 30 migranata, a one koji nisu imali dovoljno novaca su tukli. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter