U slavonskobrodskoj bolnici rođen mali Sirijac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mali Sirijac, deveto dijete žene koju je izbjeglički put iz ratom zahvaćene Sirije zatekao u zimskom tranzicijskom centru u Slavonskom Brodu, rođen je u srijedu navečer u slavonskobrodskoj bolnici "Dr. Josip Benčević".

- Porod je prošao bez problema, majci je ovo deveto dijete, Hini je izjavio Josip Barišić, šef bolničkog odjela za ginekologiju i porodništvo. Beba je rođena u srijedu navečer oko 20 sati. 

 U slavonskobrodskoj bolnici trenutno među zbrinutim izbjeglicama i migrantima nema drugih trudnica, premda ih ima među izbjeglicama koje stižu u centar. 

- Problem je što svi žele što prije nastaviti putovanje dalje, tako da liječnici i medicinske sestre uspijevaju obaviti tek polupreglede. Ipak, trudimo se pomoći što najbolje možemo tim ljudima u teškoj situaciji, rekao je Barišić. Kao dodatnu prepreku naveo je i jezičnu barijeru zbog različitih jezika i niza narječja koje govore izbjeglice.

Kako su pisali mediji, prva beba izbjeglica rođena je početkom listopada u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode. Malu Amal, što na hrvatskom znači nada, rodila je 17-godišnja Sirijka, koja je dobila trudove u vlaku iz prihvatnog centra u Opatovcu te ju je policija hitno prevezla u zagrebačku bolnicu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter