U školu u trapericama i majici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roditelji i daci su u potrazi za novim i rabljenim udžbenicima jer je to najvažnije za novu školsku godinu, no svako dijete, a posebno prvašic, priželjkuje i ponešto nove odjece i obuce za pocetak novog razdoblja života s više obaveza, a manje igre.

Klinci i klinceze znaju biti itekako razmaženi unatoc recesiji. Narednih ce dana biti mnogo potrošenih crnih fondova, peglanja kreditnih kartica ili dizanja kredita jer dak mora biti opremljen za prvo jesensko školsko zvonce. Tada ce uslijediti dani malo manje ležernog oblacenja jer školske ucionice nisu plaža.

Bijelo i mornarski stil
Traperice i bijela košulja ili majica dobra su školska uniforma. Kada malo zahladi, dobro ce doci lagana jakna, na primjer u safari stilu, od trapera, ili tek pamucna majica dugih rukava na patentni zatvarac i s kapuljacom za pravi sportski štih.

Ako volite nakit, neka bude decentan jer ipak ste u školi. Cure neka ostave štikle za vecernji izlazak jer cjelodnevno nabadanje u njima bit ce više muka nego gušt.

Mornarski stil bit ce prikladan i u školskim klupama. Prugice mogu biti raznih dimenzija, smjerova i boja. Pruge, kockice i slicni dezeni bit ce must have i za modnu sezonu jesen-zima. Obicne pamucne majice dugih rukava i u raznim bojama svi rado nosimo, a takve cete još negdje uspjeti naci i na sniženjima. Obnovite zalihe majica kratkih rukava koje se nose cijele godine. Ne cekajte nove kolekcije i vece cijene jer ce i lanjske kolekcije biti sasvim OK.

Nemojte baš svake godine tražiti novu školsku torbu jer i lanjski ruksak ce poslužiti svrsi. Objesite na njega kakvu novu fora igracku ili ga na neki drugi nacin personalizirajte, makar neka vam se omiljeno društvo potpiše na njega. Doma nece biti presretni, ali bolje da to prožvacu, nego da tražite opet novi ruksak.

Srihtani prvašici
Ako se prvašici žele posebno urediti za prvi dan u školi, neka to naprave uz vaš blagoslov, cak i ako ne podržavate njihov modni izbor. Nema smisla da na primjer djevojcicu tjerate da obuce suknju ili haljinicu ako želi ici u školu u hlacama. Prvašici ce brzo shvatiti u cemu im je na nastavi najudobnije, dok ce oni stariji više pažnje posvecivati odjeci i izgledu.

Odrasli se najcešce odlucuju za casualni stil s više ili manje elegantnih detalja pa je i za najmlade normalno da im je upravo sportska odjeca najdraža.

Oni vole uniformiranost i, ako je netko u društvu bubnuo da su na primjer crne hlace bljak, onda ih nitko od njih nece nositi do daljnjega. Neke ce u odredenom trenutku poceti zanimati moda (uglavnom kada i suprotni spol) pa ce iskakati iz sivila vršnjaka.

Jarke boje bit ce in i u jesensko-zimskim danima. Za one koji ne mogu odoljeti crnoj, i ona je u fokusu modnog interesa baš kao i (iznova) sve nijanse sive. Možete se zaigrati bojama i šarama na pamucnim carapama, debljim neprozirnim grilonkama, ali ne zaboravite niti na tajice raznih dužina. Crne hulahopke na koje su sletjeli ljubicasti leptiri baš su fora i vec ce vas taj detalj uciniti posebnima.

Osnovcima u nižim razredima bit ce drage majice s omiljenim likovima iz stripova ili s filmskog platna. Nošenje majice preko majice je štos, ali i potreba jer slojevito odijevanje je postalo gotovo nužnost. Dok ne zahladi, i djevojcice i djecaci mogu u školu i u ljetnim tricetvrt hlacama, a djevojcice i u suknjama do prvih magla i jacih bura.


Podijeli: Facebook Twiter