U školi Monte Zaro obilježen Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan u školi Monte Zaro
Hrvatski olimpijski dan u školi Monte Zaro

U Osnovnoj školi Monte Zaro obilježen je Hrvatski olimpijski dan, u sklopu kojeg se održao i projektni dan na temu "Igre naših starih". Kako doznajemo od ravnateljice Branke Sironić, prvašići su pješačili na akciju "Sigurno u prometu" koja se, u suradnji policije i HAK-a održavala kod gradske tržnice, dok su se učenici od drugog do osmog razreda okušali u igrama koje su se nekada igrale - skakanju u vrećama, povlačenju konopa, nošenju jaja u žlici ili jabuka na čelu, a isprobali su i prenositi zrna graška pomoću slamke. Najviše pobjeda odnijeli su učenici 7.b i 8.b razreda. Kako doznajemo inicijativu za igre dala je učiteljica tjelesnog odgoja Lori Bogdan.

- Posjetili su nas i predstavnici Grada, a naša učenica sedmog razreda i članica web grupe Gabrijela Janjić s dogradonačelnicom  Elenom Puh Belci napravila je i intervju koji je odmah objavljen na portalu naše škole, rekla nam je Sironić.

A kako smo vidjeli, učenici su itekako uživali u danu koji su umjesto u školskim klupama, proveli na zraku, u igri i veselju.

Inače, Hrvatski olimpijski dan obilježava od 2007. godine s ciljem poticanja građana svih uzrasta na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade. (B. PETROVIĆ; snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter