U sklopu regate i biciklistička utrka Valamar Terra Magica

Ove godine se održava, deseta jubilarna regata u Rapcu (A. Š.)
Ove godine se održava, deseta jubilarna regata u Rapcu (A. Š.)

- Loše vrijeme koje meteorolozi najavljuju za ovaj vikend, neće nas omesti pri organizaciji, jubilarne desete jedriličarske regate "Labinska republika" - rekao je na početku jučer održane konferencije za medije Đulijano Kos, predsjednik Jedriličarskog kluba "Kvarner" iz Rapca. Uz Kosa na konferenciji su se novinarima obratili Davor Roce, predsjednik Sportsko rekreacijskog kluba "Alba", predstavnik Valamar Riviere Karlo Paliska, i predsjednica TZ-a Labina Radmila Paliska Kos.

Sajam nautičke opreme

Đulijano Kos, istaknuo je novosti ovogodišnje regate, kao što se sajam ili expo zona nautičko sportske opreme, biciklistička utrka, te veći broj klubova koji su se pridružili manifestaciji „Dani Rabačkog sporta“ koji se održava u sklopu regate.

Davor Roce, predsjednik SRK Alba, istaknuo je kako će se u sklopu regate po prvi put na Labinštini održati biciklistička utrka Valamar Terra Magica, na stazi dugoj 70 kilometara, za koju se prijavilo 150 natjecatelja iz pet zemalja, među kojima je i prvakinja Ukrajine u biciklističkom maratonu.

Sama regata imat će četiri plova, dva u subotu i dva u nedjelju, glavna biciklistička utrka održat će se u subotu, a dan kasnije natjecatelji će se takmičiti u orijentacionoj vožnji biciklom na stazi dužine 40 kilometara.

Karlo Paliska, predstavnik Valamar Riviere, izrazio je zadovoljstvo što su oni već drugu godinu zaredom partneri regate.

Zabava već od petka

- Prepoznali smo važnost jednog takvog događaja, jer smo tvrtka koja ulaže i u sportsko rekreacijske programe, te se i na taj način želimo prezentirati našim gostima, prikazati Istru i Rabac, kao idealno područje za cjelogodišnju sportsku rekreaciju - istaknuo je Paliska.

Direktorica Ureda TZ Labin, Radmila Paliska Kos pozdravlja održavanje ovoga sportskog festivala u Rapcu.

- Zahvaljujem organizatorima na uloženim trudu, Valamar Rivieri, koja je prepoznala značaj ove manifestacije, kao i svim sportskim klubovima i udrugama koji na njemu sudjeluju - rekla je Paliska Kos.

Uz samu regatu bit će to i svojevrstan festival dobre zabave, te već u petak navečer započinje zabavni program, koji se nastavlja i u subotu, kad će rabačka riva čitav dan biti zatvorena za promet i na njoj postavljen veliki šator. U zabavnom dijelu programa, nastupit će The Night Express Band i Perpetuum Mobile Band.

Organizator regate je JK Kvarner, pokrovitelji Grad Labin, TZ Labina, Savez Sportova Grada Labina, Valamar Riviera i Lučka uprava Rabac. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter