U sklopu Jakovlje Fužijada s Anom Ugarković

S lanjske Fužijade (A. P.)
S lanjske Fužijade (A. P.)

U sklopu Jakovlje, najveće pučke fešte Kanfanarštine, po treći se put organizira gastro show Fužijada. Predstavljanje jela s fužima, tradicionalnom istarskom tjesteninom, na kanfanarskoj placi zakazano je za petak, 25. srpnja navečer.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare u ime organizatora, Općine Kanfanar, najavio načelnik Sandro Jurman, ovogodišnji će show u središtu pozornosti imati najpoznatiju hrvatsku gastrodizajnericu i kuharicu Anu Ugarković, dok će o izboru vina i njihovom sljubljivanju s fužima brigu voditi također poznati gastronom Rene Bakalović.

- Uz poznata i popularna TV lica, svi posjetitelji imat će priliku besplatno degustirati fuže na više načina - s pancetom i rokulom, domaćom kokoši, tartufatom kao i ljetne verzije s povrćem. Žene Kanfanarštine pokazat će način priprave fuži po starinski, dok će zainteresirani posjetitelji dobiti priliku da s Anom Ugarović osmisle i sami izrade svoj pjat s fužima, kaže Jurman i dodaje da će manifestacija obilovati i zabavnim programom.

Prvi će se put prikazati legenda pod nazivom "Kako nastaju istarski fuži", koju će izvesti glumci Istra Inspirita. Večernji sati rezervirani su za goste iz Zadra - klapu Kantaduri, i pjevače Bepu Matešića i Davida Ricova. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter