U Skiperu šute o žalbi ribara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni šest mjeseci nije funkcionirala lucica u Alberima, koju je izgradila tvrtka Skiper hoteli ispod kongresnog centra u sklopu Kempinski Adriatic Hotel & Golf Resorta. Snažna bura uništila je nekoliko barki lokalnih žitelja, koji tvrde da porat - službeno još nedovršen - nije napravljen u skladu s uvjetima terena i da ne štiti barke od olujnog nevremena.

To je pak navedeno u ugovoru o koncesiji pomorskog dobra, koji su 25. kolovoza 2006. potpisali bivša direktorica Skiper hotela Ljubica Marfan i istarski župan Ivan Jakovcic. Nova se lucica nalazi lijevo od nekadašnje, koja je ondje bila od pamtivijeka i koju su Skiper hoteli nasipavanjem pretvorili u plažu.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nakon inspekcijskog pregleda utvrdeno je da ondje nema bespravnih zahvata ni drugih nepravilnosti.

Iz Uprave Skiper hotela nismo uspjeli doznati hoce li platiti odštetu oštecenim žiteljima, premda smo upit poslali prije desetak dana.

Dvojica od nekoliko mještana i korisnika porta, braca Marcellino i Marino Buršic, odštetu su vec potražila u Skiperu, ali konkretan odgovor nisu dobili. Njihova je želja da se lucica napravi tako da bude sigurna za plovila. Vele da ne znaju kome bi se još žalili. (T. KOCIJANCIC)

VIŠE PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE
OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter