U Šišanu Sajam sv. Feliksa i Fortunata


Revijom tradicionalnih istarskih nošnji te nastupima Zbora zajednice Talijana Šišana i Mješovitog zbora iz Ližnjana započeo je danas poslijepodne peti po redu Sajam sv. Feliksa i Fortunata.

Sajam, koji svake godine privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja, a namijenjen je poticanju razvoja poljoprivrede, ruralnog turizma te promoviranju tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije ovoga kraja, svečano je otvorio najstariji žitelj Šišana Giovanni Matijaš zvan Narciso.

U sklopu sajma je održana degustacija maslinovih ulja, a najbolji maslinari općine su nagrađeni prigodnim priznanjima. Po prvi je puta, u sklopu sajma, održan i Festival istriotskog narječja.

Sajam se nastavlja i sutra - osim predstavljanja izlagača u glavnom šatoru kod crkve, od 17 sati, na rasporedu su i kulturno-umjetnički program, biciklijada, gastro cooking show, demonstracije ručne izrade sira, rada vršilice kao i smotra rakije. Posjetitelji će moći pogledati i izložbu domaćih životinja i posjetiti vinski podrum Trapan. Sajam završava velikim koncertom Tamare Obrovac i Šajete, koji počinjE u 21.30 sati. (B. PETROVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter