U Siriji poginuo još jedan državljanin BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još jedan bosanskohercegovački državljanin, Senad Kobaš iz Travnika, poginuo je kao pripadnik mudžahedinskih postrojbi u sukobu sa snagama Bašara al-Asada, izvijestio je u nedjelju internetski portal koji prenosi vijesti s ratišta u toj zemlji.

Po navodima portala Vijesti ummeta, koji veliča radikalne islamiste i poziva na odlazak na bojišta u Siriji, u nedjelju je objavljeno da je Kobaš poginuo zajedno s još dvadeset suboraca u sukobu s vladinim snagama.

Objavljena je Kobaševa fotografija, navedeno je da se radilo o jednom od najtežih okršaja u Siriji, no nisu objavljeni drugi detalji. Kobaš je, kako piše portal Vijesti ummeta, bio jedan od zapovjednika mudžahedinskih postrojbi te je sudjelovao u uvježbvanju pobunjenika budući da je bio od ranije iskusan borac.

On se na rat u Siriji odazvao, kako pojašnjavaju, zbog zločina koje su snage Bašara al-Asada počinile protiv naroda Sirije kao i "svete obveze prema islamskim propisima".

Po ranijim medijskim navodima u Siriji ratuje više desetaka islamskih dragovoljaca iz BiH a nekolicina su poginuli i ranjeni. Vlasti BiH nedavno su potaknule donošenje posebnog zakona kojim bi se sankcioniralo sudjelovanje u ratovima širom svijeta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter