U siječnju u kinu Valli Haneke i Tarantino

Odbjegli Django
Odbjegli Django

Četvrtkom se mijenja program pulskog kina, a nakon silnih "Hobita", "Artura Božića" i sličnih kreatura vraćamo se u normalu s novom epizodom galskih heroja "Asteriksom i Obeliksom u Britaniji".

Na programu je i nezavisni film "Danak anđelima" veterana Kena Loacha koji ponovo priča priču o problemima nezaposlenih gubitnika koji otkrivaju dosad nepoznate talente… Mnogi su kritičari pohvalili ovaj Loachov zaokret na komediju. Prvi tjedan siječnja obilježit će i reprizno pojavljivanje Daniela Craiga kao Jamesa Bonda koji je u Mendesovoj režiji u avanturi naziva "Skyfall" diljem svijeta već zaradio milijardu dolara pa je red da mu i mi damo još par kuna, makar za frizuru…

Drugi tjedan u siječnju donosi nam još jedan uradak za najmlađe - "Krš i lom" Richa Moora. Radi se o animiranoj avanturi. Od 10. do 16. siječnja u kino dolazi i dokumentarni film "Posljednja ambulantna kola Sofije" Iliana Mateva, manjinska koprodukcija koju je publika mogla pogledati na lanjskom Festivalu igranog filma u Puli. Film koji nisu mogli pogledati na 59. Puli je nova Brešanova komedija "Svećenikova djeca" s Krešimirom Mikićem, Marijom Škaričić i Jadrankom Đokić u naslovnim ulogama, koja u kino Valli također dolazi 10. siječnja. Opet smo na jednom otoku gdje mjesni svećenik buši kondome ne bi li povećao natalitet…

Trećeg tjedna u siječnju u kino dolazi još jedno filmsko čitanje tsunamija na Tajlandu naziva "Nemoguće" redatelja Juana Antonija Bayonea s glumcima Naomi Watts i Ewanom McGregorom. Jedan od najiščekivanijih filmova 2013. godine zasigurno je novi uradak nekadašnjeg enfantea terriblea Hollywooda, Quentina Tarantina, koji se ovog puta okušao u vesternu. "Odbjegli Django" na velikim je ekranima okupio Jamiea Foxxa, Leonarda DiCaprija i novog Tarantinovog miljenika Christopha Waltza. U zadnjem tjednu siječnja u kina dolazi jedan od najnagrađivanijih filmova 2012. godine, "Ljubav" Michaela Hanekea, drama u kojoj Jean-Louis Trintignant i Emmanuela Riva naprosto briljiraju kao stari bračni par.

Dokumentarni film koji se već dugo najavljuje - "Grad izobilja" Zlatka Gotovca i Mladena Medića u kino Valli stiže 25. siječnja. Film se, po riječima autora, bavi najznačajnijim trenucima pulske subkulturne glazbene scene od 1978. do 1991. godine.

U siječnju se vraćaju i projekcije opera iz njujorškog Meta, pa su u subotu 5. siječnja na redu "Trojanci" Hectora Berlioza, dok će 19. siječnja pulska publika moći pogledati prijenos opere "Maria Stuarda" Gaetana Donizettija. (Boris VINCEK)

Nove cijene ulaznica

Zbog izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodanu vrijednost koji je stupio na snagu 1. siječnja, Javna ustanova Pula Film Festival obvezna je za usluge javnog prikazivanja filmova obračunavati PDV po stopi od 5 posto umjesto dosadašnjih nula posto. Po novom cjeniku redovna će ulaznica koštati 27 dok će studentska ulaznica te ona za obiteljski dan koštati 17 kuna. Umirovljenici, djeca do 7 godina, osobe s invaliditetom i pratitelji osoba koji se kreću pomoću invalidskih kolica plaćat će po 15 kuna. Članovi Kino kluba, posjetitelji vikend-matineja te grupe od deset naviše plaćat će 20 kuna dok će cijena ulaznica za filmove iz programa Kinoteke biti deset kuna.


Podijeli: Facebook Twiter