U siječnju se nastavlja Istra gourmet tour

Restoran Dorina za goste priprema primamljiv riblji i mesni meni (Arhiva GI/M. ANGELINI)
Restoran Dorina za goste priprema primamljiv riblji i mesni meni (Arhiva GI/M. ANGELINI)

Prva ovogodišnja večera kojom se nastavlja promotivna manifestacija Istra gourmet tour bit će priređena preksutra, 9. siječnja, u restoranu Dorina u Plominu u 19 sati, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Obrtničkoj komori Istarske županije. Domaćini Sandra i Loris Knapić za svoje goste pripremit će mesni i riblji meni.

Gostima će, između ostalog, biti servirani medaljoni od palente s kavijarom od gljiva, carpaccio od boškarina, gusta juha od buče s rezancima od pancete, špikovani odrezak od boškarina sa zelenom palentom te riblji tartar na medaljonima od kukuruznog kruha, marinirani fileti inćuna na posteljici od rige i motara kao i medaljon od brancina punjen repovima kozica.

Uz jela će se služiti vina i lokalna maslinova ulja po cijeni od 120 kuna po meniju, a zbog velikog interesa preporučljiva je rezervacija.

- Restoran Dorina već dugo radi i odolijeva svim problemima. Supruga i ja smo treća generacija koja vodi objekt, nastavili smo tradiciju moje pokojne none. Kroz svoj mesni i riblji meni predstavit ćemo se na najbolji mogući način, rekao je vlasnik Loris Knapić.

Večeri Istra gourmet toura su pun pogodak jer se kroz ovu promotivnu manifestaciju ugostitelji međusobno druže, upoznaju i razmjenjuju iskustva te privlače nove goste, rekao je u ime organizatora predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije Dušan Černjul.

Budući da se ove godine manifestaciji pridružuju i dva slovenska ugostiteljska objekta, gostionica Skok iz Sežane 23. siječnja te seosko gospodarstvo Špacapanova hiža iz Komena 22. svibnja, njihove su predstavnice Katja Skok i Ada Špacapan prezentirale svoju ponudu, dok je o slovenskom dijelu manifestacije govorila Doris Požar iz Obrtničke komore Sežane.

Istaknule su da će se u tamošnjim objektima ponuditi tipična jela kraškog, ali i mediteranskog podneblja, a u gostionici Skok između ostalog nudit će se ručno rezani pršut, prženi kukuruz i heljdina palenta prelivena prženim povrćem te u svibnju u Špacapanu salata od šparoga sa svježim sirom i ružmarinom te janjetina s kraških pašnjaka na pireu od graha.

Najavljen je i susret ugostitelja iz Istre te Bosne i Hercegovine u Sarajevu koji će se uz prezentaciju istarske kuhinje u tamošnjem hotelu Europa uz potporu istarske Obrtničke komore održavati od 24. do 27. siječnja. Tijekom veljače uzvratno druženje uz jela iz Bosne i Hercegovine slijedi i na području Istarske županije. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter