U siječnju rekonstrukcija ceste Buzet - Požane

Radovi u graničnom pojasu kreću sredinom siječnja (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Radovi u graničnom pojasu kreću sredinom siječnja (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Rekonstrukcija posljednjih 500 metara državne ceste Buzet - Požane, uz samu državnu granicu, počinje sredinom siječnja, a prema najnovijim informacijama iz Hrvatskih cesta, cesta od Požana do graničnog prijelaza Sočerga u to će vrijeme umjesto tri mjeseca u cijelosti biti zatvorena za promet upola manje.

- S obzirom na to da procedura dobivanja određenih dozvola zbog radova u pograničnom pojasu traje duže od očekivanog, u suradnji s Hrvatskim cestama predloženo je da radovi ne krenu prije Nove godine u blagdansko vrijeme kada se broj ljudi koji prolazi granicu značajno povećava, već da započnu sredinom siječnja. Zahvaljujući velikim naporima Hrvatskih cesta dogovoreno je da cesta u potpunosti bude zatvorena 45 dana, dok bi se u preostalom vremenu izvođenja radova promet najvjerojatnije mogao odvijati pod posebnom prometnom signalizacijom, kazao je gradonačelnik Siniša Žulić.

Veći dio rekonstrukcije državne ceste Buzet - granični prijelaz Požane dovršen je u srpnju kada su u sklopu obnove 6,9 kilometara ceste, u koju Hrvatske ceste ulažu 30,9 milijuna kuna bez PDV-a, izgrađena dva nova kružna raskrižja, kod osnovne škole te kod Stanice za tehnički pregled, te novo raskrižje, odnosno uređen ulaz u poduzetničku zonu Mažinjica. Radove je izvela zajednica ponuditelja - GP Krk i Strabag iz Zagreba. Preostalo je još za rekonstruirati posljednjih 500 metara uz samu državnu granicu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter