U sijecnju gradevinski radovi na Marleri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Više nema nikakvih prepreka pa izgradnja golf resorta na Marleri uskoro pocinje. Nakon svih ovih godina docekali smo i to da se napokon ovaj projekt i na terenu pocinje realizirati. Sve ove godine trošili smo milijune kuna ne bismo li uspjeli prikupiti svu potrebnu dokumentaciju. Nakon deset godina pribavljen je i posljednji papir i sada radovi mogu zapoceti. Logicno je da su se neki uvjeti u bankarskom poslovanju izmijenili. Naime, unazad deset godina, kada smo pocinjali, vrijedili su jedni uvjeti kreditiranja, dok danas vrijede druga pravila. No, to nece ni u kojem slucaju omesti planove. Marlera se gradi i to je to", komentirao je za naš list idejni zacetnik golf projekta na Marleri i predstavnik investitora Dražen Ladic.

Upitan za termin pocetka radova, Ladic nije želio odgovarati kazavši da je sada sve u rukama GTC-a, zagrebacke tvrtke partnera i glavnog investitora.

Na Marleri bi se, po planovima, trebao izgraditi golf resort na ukupnoj površini od 130 hektara: igralište s 27 rupa, hotel s pet zvjezdica i kompleks apartmana i vila za odmor. U tom kompleksu trebalo bi se zaposliti nekoliko stotina ljudi koji bi radili tijekom cijele godine. Projekt je vrijedan oko 130 milijuna eura. Taj bi novac itekako dobro došao domacim tvrtkama koje ce biti angažirane na projektu, prije svega gradevinarskim tvrtaka koje bi izvodile radove. Ono što je bitno za Ližnjan je da bi u iduce tri godine, koliko bi trajala izgradnja, u tom dijelu Istre svaki dan boravilo otprilike 500 radnika.

Dosadašnji direktor GTC-a Zagreb Siniša Slijepcevic napustio je tu tvrtku pa nas je uputio na novog direktora Arna Willemsa. U GTC-u neslužbeno saznajemo da bi se gradilište trebalo ograditi pocetkom iduceg tjedna. Tajnica direktora Nikolina Opacic rekla nam je da ce se Willems ovih dana ocitovati o pocetku radova.

Nacelnik Opcine Ližnjan Srecko Ševerlica veli da bi, po svim informacijama kojima Opcina raspolaže, radovi trebali poceti u sijecnju.

- Opcina Ližnjan ce tim radovima napokon krenuti u ono što ocekujemo više od desetljeca, a to je konacan pocetak razvoja turizma u Ližnjanu. (Cristian Bruno GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter