U Šijani svake godine sve bolje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Raznovrsnim nastupima djece i mladih te završnicom u malonogometnom turniru zapocela je sinoc još jedna proslava Dana Mjesnog odbora Šijana, koja je tradicionalno održana na sportskom terenu iza nekadašnje Stande. Veliki broj gradana svih dobnih skupina okupio se da bi u društvu prijatelja i rodbine pružio podršku sudionicima programa ili tek uživao u zabavi do kasnih nocnih sati.

Za zagrijavanje atmosfere bili su zaduženi mališani iz Djecjeg vrtica "Duga", folkloraši UKUD-a "Neven" Osnovne škole Šijana te plesacice pulske Piruete, koje su se predstavile baletom i jednom suvremenom koreografijom. Sve tocke publika je nagradila toplim aplauzom i osmijesima ohrabrenja upucenima nadarenim izvodacima.



Navecer su se na binu popeli clanovi nedavno osnovanog High Life banda iz Pule, cija je zadaca bila pružiti prisutnima priliku da plešu uz poznate hitove.

Što se tice sportskog dijela programa, on je poceo vec u petak malonogometnim turnirom u kojemu je sudjelovalo 15 ekipa. Prvo mjesto je odnijelo Novo naselje iz Pazina, dok su preostala dva pripala Puljanima - El-stilu te Punti.



Turnir je uzburkao mnoge strasti medu navijacima, koji su golove popratili glasnim odobravanjem, a navodne propuste suca bucnim negodovanjem. Za nogometom još uvijek neopcinjen dio najmlade populacije bilo je pak organizirano jahanje na trima konjima.

- Skoro svake godine dolazim na feštu s prijateljicama jer volim zabavu, muziku i folklor. Uvijek ima animacije, a uz to je moguce jeftino kupiti krafne, kazala je Marija Delic.



Njezina je prijateljica Zora Lakovic nadimkom Lendrova iz Papinih takoder pohvalila organizaciju manifestacije rijecima "da su prije govorili da je svake godine sve gore, dok sada ide uvijek nabolje".

Inace, ovog puta je za feštu bio zadužen Malonogometni klub Šijana, koji je ponudu obogatio i štandovima s rucno izradenim suvenirima te delicijama. Žedan i gladan na kraju nitko nije ostao buduci da su cijene ica i pica bile prihvatljive. Tako je porcija cevapa koštala 20 kuna, a veliko pivo 10 kuna. (I. N. TURKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter