U sezonu kupanja s cistim morem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Herculanea je završila rekonstrukciju crpnih stanica Valsaline, Barbariga i Pragrande te Valbandon. Ti su radovi nužni po planu održavanja, ne bi li kanalizacijski sustav spremno docekao pocetak turisticke sezone. Smanjenje zagadenja potvrdio je vec ovotjedni nalaz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, donijet nakon analize uzoraka mora.

Na crpnoj stanici Valsaline zamijenjene su dvije crpke, njihova postolja i postojece vodilice, umjesto kojih su postavljene vodilice od inoksa, dok je na crpnoj stanici Pragrande zamijenjena jedna crpka te radni kotac na pomocnoj crpki.

Na crpnoj stanici Barbariga takoder je zamijenjena jedna crpka, a pred kraj prošlog tjedna rekonstruirana je crpna stanica Valbandon, gdje su zamijenjene dvije crpke, rekonstruiran upravljacki ormaric, zamijenjeno postolje i vodilica crpki te kompletan cijevni materijal.

Prije pocetka sezone kupanja preostaje još samo jedna intervencija i to na crpnoj stanici Vidikovac - ugradnja zapornice, cime ce se zakljuciti cjelokupna investicija. Rekonstrukcija ovih crpnih stanica predstavlja najvece dosadašnje ulaganje u njihovo održavanje i ukupno je vrijedna nešto više od pola milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter