U sezoni novi prometni cepovi na Medulinskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez obzira što bi za godinu dana "nova pulska obilaznica", nastavak Ipsilona od Stancije Peliceti do Pomera, pulskom prometu trebala donijeti olakšanje, ovog ljeta posve je izvjesna velika prijetnja da ce biti dodatno zakrcen. Naime, po službenim priopcenjima, produžetak Ipsilona do lipnja ce stici - i biti otvoren za promet - "tek" do Medulinske ceste.

Buduci da se ocekuje da ce vozila stranih gostiju produžiti tom dionicom, izgledno je da ce Medulinska ovog ljeta biti itekako prometno opterecena i zagušena, a shodno tome isto se "smiješi" i raskrižju te ceste i obilaznice.

Na ovaj je moguci problem ukazao nedavno i HDZ-ov gradski vijecnik Janko Žužic, koji je istaknuo da je i bez izgradnje "nove pulske obilaznice" raskrižje obilaznice s Medulinskom cestom pod izuzetnim opterecenjem tijekom ljetne sezone te je zbog dodatnog prometa koji ce biti usmjeren na njega zatražio rješenje koje ce barem ublažiti ovaj problem.

Žužic je na ovu problematiku ukazao na sjednici Gradskog vijeca, upozorivši da, ako se ostvare crna predvidanja, nece biti moguce okriviti "Markov trg", kako su mu cesto znali na njegove primjedbe odgovarati vijecnici vladajuce koalicije IDS-SDP.

- Iako ce nova pulska obilaznica znacajno rasteretiti pulski promet, izvjestan je i ovaj problem, odgovorio mu je Damir Prhat, procelnik gradskog odjela za komunalni sustav i imovinu.

- Raskrižja obilaznice sa Šišanskom i Medulinskom cestom i sada su kriticne tocke. Do ljeta možemo eventualno iznaci alternativno rješenje, vidjeti može li se primijeniti privremeni kružni tok na tom raskrižju, ali evidentno je da ce ovaj problem biti prisutan sve dok se pulska obilaznica ne proširi u cijelosti. Ništa drugo nece poluciti kvalitetne rezultate, rekao je nadalje Prhat.

Izvjesno je da u gradskoj blagajni nisu predvidena izdvajanja za to raskrižje u ovoj godini pa bi ljetni mjeseci mnogima koji budu prometovali obilaznicom mogli proci u kolonama. Dosad su takvi scenariji bili uobicajeni za vrijeme kiše, kada su turisti hrlili razgledati znamenitosti grada, no ovog ljeta ta bi se situacija mogla cešce ponavljati, pogotovo vikendima, kada su smjene gostiju.


Podijeli: Facebook Twiter