U Sesvetama izgorjelo skladište, oštećene i 2 kuće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar koji je iza 11 sati izbio na skladištu paleta i papira u Sesvetama i proširio se na šikaru i dvije obližnje kuće, poslijepodne je ugašen, a u njemu nije bilo ozlijeđenih, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Vatra koja se ubrzo nakon izbijanja proširila na obližnju šikaru, što je izazvalo vrlo gust oblak dima, zahvatila je i par susjednih kuća, no one su tek djelomično opožarene, kažu u policiji. Dodaju da će se očevid na mjestu požara napraviti tek kada se zapaljeno područje u cijelosti ohladi.

Nakon očevida trebao bi biti poznat točan uzrok požara kao i šteta koju je izazvao.

Županijski centar 112 dojavu o požaru skladišta na Rimskom putu u naselju Novi Jelkovec zaprimio je u 11.50 sati, nakon čega je na teren poslana zagrebačka javna vatrogasna postrojba koja gasi vatru zajedno s lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Zaposlenici susjedne "Instrumentarije", tvornice medicinske opreme, svjedoče da su se čule eksplozije iz skladišta, u kojem su, uz visoko naslagane drvene palete, bile i bačve s uljem.

Tvrde da se u susjednom skladištu od tih paleta izrađuju briketi za potpalu te da nigdje u skladištu nema hidranta. 

Požar se, kažu, vrlo brzo proširio, a stup plamena na trenutke je bio i viši od 30 metara. Vatra je zaprijetila i njihovoj tvornici, na kojoj je popucalo pedesetak prozora, a plastični okviri su ponegdje rastaljeni. Požar se kablom brzo prenio i na dvije kuće u neposrednom susjedstvu. 

Prema podacima zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama na gašenje je izašlo deset vozila Javne vatrogasne postrojbe Zagreb (iz tri gradske postaje) s ukupno 35 vatrogasaca i uz pomoć 10 vozila i 20 vatrogasaca pripadnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Zagreba koji su požar stavili pod kontrolu.

"Na žalost, zbog širenja požara, vatrom su zahvaćene i dvije stambene kuće koje se nalaze u neposrednoj blizini skladišta. Stanarima oštećenih kuća  ponuđen je privremeni nužni smještaj, no oni su to odbili", izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter