U sedam kvartova manja boravišna pristojba

U Štinjanu je proglašena Zona D (Arhiva)
U Štinjanu je proglašena Zona D (Arhiva)

Na prijedlog Vijeća pulske Turističke zajednice, gradski vijećnici odlučivali su sinoć i o smanjenju godišnjeg paušala boravišne pristojbe za iznajmljivače na području sedam mjesnih odbora. Usvoji li se takav prijedlog, iznajmljivači s područja mjesnih odbora Kaštanjer, Gregovica, Monvidal, Šijana, Veli Vrh, Valdebek i Busoler umjesto dosadašnjeg godišnjeg paušala od 300 kuna plaćali bi 260 kuna po svakom krevetu i kamp jedinici.

Odnosno, kako je pojašnjeno u odluci, s dosadašnjeg koeficijenta Zone A (koeficijent 1) prešli bi u Zonu A1 (koeficijent 0,867). Kako se pojašnjava u prijedlogu, smanjenje za sedam mjesnih odbora je moguće jer je zakonom dana mogućnost da predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave može, na prijedlog Vijeća Turističke zajednice grada, odrediti za turističko mjesto zone i različitu visinu koeficijenta boravišne pristojbe za pojedine zone. Moguće je odrediti najviše tri zone unutar turističkog mjesta, a unutar A razreda turističkog mjesta iznos ne može biti manji od koeficijenta utvrđenog za prvi sljedeći niži razred turističkog mjesta, odnosno 0,85 ili 255 kuna.

Ostali mjesni odbori: Arena, Monte Zaro, Nova Veruda, Stari Grad, Stoja, Sv. Polikarp – Sisplac, Veruda i Vidikovac, ostaju u Zoni A čiji je koeficijent 1, odnosno iznos godišnjeg paušala ostaje 300 kuna po svakom krevetu i kamp jedinici.

U Puli je do sada svugdje paušal iznosio 300 kuna, osim u Štinjanu koji je proglašen Zona D s koeficijentom 0,50, odnosno gdje paušalna boravišna pristojba iznosi 150 kuna po krevetu i kamp jedinici. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter