U SDP-u Istre dišu izborno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U SDP-u, pa tako i u njegovom istarskom dijelu, zapoceli su s pripremama za parlamentarne izbore. U subotu je u Pazinu održana proširena sjednica Županijskog odbora SDP-a na kojoj je, kako nam je prenio Dino Kozlevac, predsjednik SDP-a Istre, bilo oko 120 clanova stranke kao i potpredsjednici Milanka Opacic i Zlatko Komadina te Igor Dragovan i Nenad Stazic.

Pocela je realizacija odluka Glavnog odbora stranke vezano za parlamentarne izbore. Tako je Stazic održao edukaciju "Glas po glas" o važnosti osobne komunikacije s potencijalnim biracima i o tome kako ih upoznati sa stranackim programom. Na takav je nacin vodena i predizborna kampanja 2007.

Kozlevac je objasnio da ce svaki clan SDP-a u Istri dobiti zaduženje. Naglasak ce biti upravo na osobnom kontaktu i razgovorima s potencijalnim biracima. Kozlevac, koji je u Izbornom centru 8. izborne jedinice - koju cine Istra, Rijeka, Kvarner i otoci - zadužen za Istru, kaže da je prošli tjedan u Rijeci konstituiran stožer Izbornog centra koji je operativno izborno tijelo i u kojem je i 20-ak istarskih SDP-ovaca.

Na pazinskom skupu nije bilo govora o Kukuriku koaliciji niti o spekulacijama o tome da su Cacic i Jakovcic slabe tocke te koalicije, rekao nam je Kozlevac, jer to i nije tema za lokalnu razinu stranke. Za sada ce svaka stranka Kukuriku koalicije obavljati svoje pripreme za izbore, a kakva ce biti konacna suradnja i kako ce to izgledati u tehnickom smislu, utvrdit ce se naknadno.

- Daleko smo još od kampanje. Ovo su tek pripreme za izbore, napominje Kozlevac.


Podijeli: Facebook Twiter